Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Boeckhorst, brug in art deco stijl in Wassenaar

Weg En Waterwerk

Schouwweg 69
2243BH Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1914


Beschrijving van De Boeckhorst, brug in art deco stijl

Inleiding complexonderdeel 3 Bij het landhuis De Boeckhorst behorende BRUG in Art Deco stijl gebouwd in 1914. Omschrijving Gemetselde brug met decoratieve smeedijzeren brugleuningen tussen gemetselde pijlers. De brugleuning wordt boven de landhoofden voortgezet in muurwerk dat is uitgevoerd als balustrade. Waardering De brug uit 1914 behorend bij het landhuis De Boeckhorst is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische en ensemblewaarde vanwege de historisch ruimtelijke en functionele samenhang met de overige complexonderdelen. Vanwege de vormgeving en de ornamentele waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524623
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Boeckhorst, brug in art deco stijl in Wassenaar

De Boeckhorst, woonhuis

Schouwweg 69
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van het landhuiscomplex 'De Boeckhorst' wordt gevormd door het WOONHUIS van het type landhuis, ..

De Boeckhorst, toegangshek

Schouwweg 69
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 Het bij het landhuis De Boeckhorst behorende TOEGANGSHEK uit 1913-1916 bevindt zich aan de Schouwweg. De hekpi..

De Boeckhorst, Dubbele dienstwoning

Schouwweg 68
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 Bij het landhuis De Boeckhorst behorende dubbele DIENSTWONING oorspronkelijk met onderliggende GARAGES eerst g..

Ymkerhoeve

Lijsterlaan 2
Wassenaar
Inleiding WOONHUIS van het type landhuis genaamd "Ymkerhoeve", in Engelse Landhuisstijl, gebouwd in 1938/39 naar ontwerp van de architect J..

Haeseoord, woonhuis (voormalig Malepartus)

Groot Haesebroekseweg 2
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 Hoofdonderdeel van het villacomplex Haeseoord wordt gevormd door het WOONHUIS van het type landhuis, oorspron..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)