Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wiltzangk, tuinbeeld in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Rust en Vreugdlaan 5
2243AS Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1900-1915


Beschrijving van Wiltzangk, tuinbeeld

Inleiding complexonderdeel 7 Het bij de historische buitenplaats Wiltzangk behorende TUINBEELD in Neo-Lodewijk XV stijl bevindt zich in de tuinaanleg. Omschrijving Natuurstenen tuinbeeld, bestaande uit een sokkel in Neo-Lodewijk XV-stijl, waarop een op één been staand cherubijntje staat met draperieën. Waardering Het tuinbeeld is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en tuinhistorische waarde als ruimtelijk en functioneel onderdeel van de door D.F. Tersteeg ontworpen tuinaanleg aan het begin van de 20ste eeuw als onderdeel van de buitenplaats Wiltzangk. VAnwege de ornamentele waarde en als karakteristiek onderdeel van een aanleg op een buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524494
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wiltzangk, tuinbeeld in Wassenaar

Wiltzangk, woonhuis

Rust en Vreugdlaan 5
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 1 WOONHUIS van het type landhuis behorend bij de historische buitenplaats Wiltzangk, is gebouwd in 1915 in Enge..

Wiltzangk, tuinmanswoning

Rust en Vreugdlaan 5
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 TUINMANSWONING behorend bij de historische buitenplaats Wiltzangk gebouwd in 1912 naar ontwerp van de plaatsel..

Wiltzangk, garage met (planten)kas

Rust en Vreugdlaan 5
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 3 Bij de historische buitenplaats Wiltzangk behorende GARAGE met (PLANTEN)KAS uit de jaren '20 van de twintigste..

Wiltzangk, pomphuis

Rust en Vreugdlaan 5
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 4 Bij de historische buitenplaats Wiltzangk behorend POMPHUIS is gebouwd omstreeks 1922 in een functionele voor ..

Wiltzangk, historische tuin- en parkaanleg

Rust en Vreugdlaan 5
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 5 De bij de historische buitenplaats Wiltzangk behorende HISTORISCHE TUIN- en PARKAANLEG in Nieuwe Architectoni..

Kaart & Routeplanner