Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Pauwhof, brug in Wassenaar

Weg En Waterwerk

Paauwlaan 2 a
2243AA Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1850


Beschrijving van De Pauwhof, brug

Inleiding Bij het landhuis 'De Pauwhof' behorende vlakke BRUG uit het midden van de 19de eeuw, die oorspronkelijk deel uitmaakte van de buitenplaats 'De Paauw'. De brug vormt een onderdeel van een gebogen, enigszins ellipsboogvormig oprijlaan naar De Paauw en bevindt zich in het verlengde van de zuidelijk toegangshek naar Rijksstraatweg 424. De oprijlaan tussen het toegangshek en de brug, evenals een gedeelte erna is met gele ijsselsteentjes bestraat. Omschrijving Uit gele ijsselstenen opgetrokken vlakke brug met segmentboogvormige overspanning. Met aan weerszijden een eenvoudige ijzeren leuning. Waardering De BRUG is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde - als brug die oorspronkelijk deel uitmaakt van de oorspronkelijk oprijlaan naar de buitenplaats De Paauw en thans gelegen op het in de 20ste eeuw afgesplitste terrein van De Paauwhof. - als karakteristiek en functioneel onderdeel; - vanwege de stedenbouwkundige en situationele waarde door de ruimtelijke en functionele samenhang met de overige onderdelen van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 524482
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Pauwhof, brug in Wassenaar

De Pauwhof

Paauwlaan 2a
Wassenaar
Inleiding LANDHUIS 'De Pauwhof' is 1912 door de architect Jos Th.J. Cuypers (1861-1949) gebouwd in Traditionalistiche trant, geïnspireer..

De Pauwhof, garage

Paauwlaan 2a
Wassenaar
Inleiding Bij het landhuis 'De Pauwhof' behorende GARAGE (ook genaamd: auto-remise), uit 1912 in stijl in Traditionalistiche trant door de..

De Pauwhof, prieel

Paauwlaan 2a
Wassenaar
Inleiding Bij het landhuis 'De Pauwhof' behorend Empire PRIEEL uit 1912. Het prieel ligt ten westen van de dienstwoning, Rijksstraatweg 44..

Pauwhof: tuinornamenten

Paauwlaan 2a
Wassenaar
Inleiding In de aanleg van het complex De Pauwhof bevinden zich verschillende 18de- en 19de-eeuwse TUINORNAMENTEN, vermoedelijk afkomstig ..

Villa Beukenhage, dienstwoning

Paauwlaan 1
Wassenaar
Inleiding complexonderdeel 2 DIENSTWONING met MUUR en TOEGANGSHEK behorende bij villa Beukenhage, gebouwd in 1913 door architecten Meijers ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)