Meer dan 63.000 rijksmonumenten


kasteel buitenplaats in Vorden

Kasteel Buitenplaats

Almenseweg 60
7251HS Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland


Beschrijving van kasteel buitenplaats

Omschrijving onderdeel 3 KOETSHUIS annex BOERDERIJ. Witgepleisterd gebouw met woning, XVIII, gedeeltelijk mogelijk ouder, op rechthoekige plattegrond; één bouwlaag onder schilddak met rode pannen; symmetrische voorgevel met verhoogde middenrisaliet onder fronton; koetsdeuren in de risaliet; erboven een meerruits venster met luik; ter weerszijden van de inrijdeuren een meerruits raam met onderluiken; boven deze ramen, in het dakvlak, een meerruits dakkapel met fronton; zijgevels met onregelmatig geplaatste meerruits vensters; aan achterzijde aangebouwd een boerderijgedeelte, XIX of ouder; in de achtergevel onder meer inrijdeuren, het wolfsdak is met riet en rode pannen (onderrand) gedekt. Waardering Het KOETSHUIS annex BOERDERIJ is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de fraaie symmetrische voorgevel; - als wezenlijk functioneel onderdeel van de historische buitenplaats; - vanwege de samenhang met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520277
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van kasteel buitenplaats in Vorden

kasteel buitenplaats

Almenseweg 60
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 4 HOUTEN SCHUUR, XIX. Tussen koetshuis en huis staat een houten schuur op rechthoekige plattegrond onder schilddak..

tuin park landgoed

Almenseweg 60
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 5a PIJLERS, XXa. Aan het begin van de oprijlaan aan de Almenseweg staat een stel pijlers; twee bakstenen kruispijle..

tuin park landgoed

Almenseweg 60
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 6 SPEELHUISJE, XXa. Op de noordoosthoek van de akker achter het huis staat een klein bakstenen gebouwtje onder tent..

Huis Enzerinck

Almenseweg 60
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 1 HOOFDGEBOUW HUIS HET ENZERINCK, XIXb (eerste steen gelegd in 1836). Bakstenen landhuis op rechthoekige plattegron..

tuin park landgoed

Almenseweg 60
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 2 HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG, XIX, bestaande uit a. oprijlanen; b. landschapspark; c. moestuin; d. bos, weilan..

Kaart & Routeplanner