Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nicolaas Molenaar: hekwerk in Vleuten

Overig

Pastoor Ohllaan 36
3451CC Vleuten (gemeente Utrecht)
Utrecht

Bouwjaar: 1885
Architect: Nicolaas Molenaar sr.


Beschrijving van Nicolaas Molenaar: hekwerk

Inleiding HEKWERK, behorend bij R.K. complex St. Willibrordus. Het complex is ontworpen door architect Nicolaas Molenaar in 1885. Omschrijving In 1884 vervaardigd HEKWERK, de hoofdtoegang vormend van de rooms-katholieke begraafplaats. Het smeedijzeren hekwerk heeft stijlen, ingevuld met traliewerk in de vorm van speren met gouden punten en voorzien van eenvoudige vleugels. De bekroning van de stijlen bestaat uit krulwerk met daarin het jaartal `18'`84'. Tussen de stijlen is een boog aangebracht. De draaiende delen hebben een patroon bestaande uit krulwerk. Waardering Van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als gaaf en fraai vormgegeven voorbeeld van een smeedijzeren hekwerk met datering uit 1884. Tevens vanwege de cultuurhistorische- en ensemblewaarde vanwege de relatie met de begraafplaats en het kerkelijk complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520230
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nicolaas Molenaar: hekwerk in Vleuten

Sint Willibrordkerk: pastorie

Pastoor Ohllaan 36
Vleuten (Gemeente Utrecht)
Inleiding PASTORIE, behorend bij het kerkelijk complex St. Willibrordus naar ontwerp van architect Nicolaas Molenaar. De kerk is gewijd in ..

Sint Willibrordkerk

Pastoor Ohllaan 36
Vleuten (Gemeente Utrecht)
Inleiding KERKGEBOUW, behorend bij het R.K. kerkcomplex St. Willibrordus, gebouw in 1884 door architect Nicolaas Molenaar. In 1935 door zij..

Sint Willibrordkerk: processietuin

Pastoor Ohllaan 36
Vleuten (Gemeente Utrecht)
Inleiding PROCESSIETUIN, behorend bij het R.K. complex St. Willibrordus uit 1885, ontworpen door architect Nicolaas Molenaar en vergroot do..

De Brouwerij

Odenveltlaan 2
Vleuten (Gemeente Utrecht)
Cafe. Fraai 17e eeuws huis, pannendak in topgevels eindigend, meer naar achteren uitgebouwd opkamer.

Nederlands Hervormde Kerk (Dorpskerk)

Schoolstraat 5
Vleuten (Gemeente Utrecht)
Overblijfsel van de middeleeuwse dorpskerk, bestaande uit een vroeg-gotische toren uit omstreeks 1300, geflankeerd door de westelijke travee..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)