Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Achter het huis (van kasteel Meerssenhoven) ligt over de gracht een 19de-eeuwse brug met een eenvoudige ijzeren leuning voorzien van krulvormige steuners, die oorspronkelijk op de uitstekende houten j .. in Maastricht

Tuin Park Landgoed

Meerssenhoven 200
6222PD Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Achter het huis (van kasteel Meerssenhoven) ligt over de gracht een 19de-eeuwse brug met een eenvoudige ijzeren leuning voorzien van krulvormige steuners, die oorspronkelijk op de uitstekende houten j ..

Omschrijving BRUG. Achter het huis ligt over de gracht een 19de-eeuwse brug met een eenvoudige ijzeren leuning voorzien van krulvormige steuners, die oorspronkelijk op de uitstekende houten jukken (thans niet meer aanwezig) waren bevestigd; gemetselde brughoofden. Waardering BRUG is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege het materiaalgebruik en vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de aanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519526
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Achter het huis (van kasteel Meerssenhoven) ligt over de gracht een 19de-eeuwse brug met een eenvoudige ijzeren leuning voorzien van krulvormige steuners, die oorspronkelijk op de uitstekende houten j .. in Maastricht

Historische tuin- en parkaanleg behorende tot de buitenplaats Meerssenhoven.

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Meerssenhoven. In structuur en in detail gaaf bewaarde kleins..

Toegangsbrug met keermuren tussen nederhof en voorhof van kasteel Meerssenhoven

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving TOEGANGSBRUG MET KEERMUREN. Tussen het nederhof en het voorhof ligt een 18de-eeuwse brug van mergel met vier hardstenen bogen..

Kasteel Meerssenhoven

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Meerssenhoven). Het op een rechthoekig omgracht terrein gelegen herenhuis is op middeleeuwse fundamenten (midden..

Poortgebouw met muren van kasteel Meerssenhoven

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving POORTGEBOUW MET MUREN. In de as van het huis ligt een 18de-eeuws paviljoen dat vermoedelijk ontworpen is door Soiron. Het op ..

Toegangsbrug tot buitengoed Meerssenhoven

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving TOEGANGSBRUG. In het begin van de 20ste eeuw is de gracht aan de zijde van de weg gedempt en met aarde opgevuld waarbij de to..

Kaart & Routeplanner