Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toegangsbrug met keermuren tussen nederhof en voorhof van kasteel Meerssenhoven in Maastricht

Tuin Park Landgoed

Meerssenhoven 200
6222PD Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Toegangsbrug met keermuren tussen nederhof en voorhof van kasteel Meerssenhoven

Omschrijving TOEGANGSBRUG MET KEERMUREN. Tussen het nederhof en het voorhof ligt een 18de-eeuwse brug van mergel met vier hardstenen bogen en bakstenen borstweringen. Op de brug staan twee natuurstenen dennenappels. Aan weerszijden van de brug zijn de naar elkaar toegekeerde kanten van het voor- en nederhof afgesloten middels een bakstenen borstwering boven een mergelstenen terrasmuur. Waardering TOEGANGSBRUG MET KEERMUREN is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als markering van de toegang tot de buitenplaats; - vanwege de doelmatige vormgeving en het materiaalgebruik (mergel); - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 519520
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toegangsbrug met keermuren tussen nederhof en voorhof van kasteel Meerssenhoven in Maastricht

Historische tuin- en parkaanleg behorende tot de buitenplaats Meerssenhoven.

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Meerssenhoven. In structuur en in detail gaaf bewaarde kleins..

Kasteel Meerssenhoven

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Meerssenhoven). Het op een rechthoekig omgracht terrein gelegen herenhuis is op middeleeuwse fundamenten (midden..

Poortgebouw met muren van kasteel Meerssenhoven

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving POORTGEBOUW MET MUREN. In de as van het huis ligt een 18de-eeuws paviljoen dat vermoedelijk ontworpen is door Soiron. Het op ..

Toegangsbrug tot buitengoed Meerssenhoven

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving TOEGANGSBRUG. In het begin van de 20ste eeuw is de gracht aan de zijde van de weg gedempt en met aarde opgevuld waarbij de to..

Tuinvazen bij kasteel Meerssenhoven

Meerssenhoven 200
Maastricht
Omschrijving TUINVAZEN. Achter het kasteel staat enkele 18de of 19de-eeuwse tuinvazen a. twee grote schaalvormige natuurstenen vazen; b. t..

Kaart & Routeplanner