Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Israëlitische begraafplaats in Amersfoort

Graf Begraafplaats

Soesterweg 126
3812BD Amersfoort
Utrecht

Bouwjaar: 1875-1910


Beschrijving van Israëlitische begraafplaats

Omschrijving Op de begraafplaats is een aantal (natuur)stenen en houten zerken, getoogd of rechthoekig van vorm aanwezig. De houten zerken zijn opgericht door joodse families die een natuurstenen grafmonument niet konden betalen. Alle zerken zijn voorzien van Hebreeuwse opschriften al dan niet met in het nederlands gestelde teksten. Waardering De zerken op de Israëlitische begraafplaats zijn van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde, waarbij hun collectieve betekenis het grootst is vanwege materiaalgebruik en situering binnen de aanleg van de begraafplaats. De houten zerken kunnen als zeldzaam en kwetsbaar voorbeeld worden genoemd binnen de funeraire geschiedenis en binnen de joodse geschiedenis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 517681
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Israëlitische begraafplaats in Amersfoort

Poortgebouw Joodse begraafplaats

Soesterweg 126
Amersfoort
Omschrijving Het in 1873 vermoedelijk door stadsarchitect W.H. Kam ontworpen POORTGEBOUW annex aula is aan de zuidzijde van de Soesterweg g..

woonhuis

Soesterweg 126
Amersfoort
Omschrijving De aan de linkerzijde van het complex gelegen BEHEERDERSWONING van de Israëlitische begraafplaats aan de Soesterweg werd in h..

Poortgebouw Alg. Begraafplaats

Soesterweg 187
Amersfoort
Omschrijving Stadsarchitect W.H. Kam kreeg in 1895 de opdracht voor een ontwerp van het POORTGEBOUW van de Algemene Begraafplaats, waarbij ..

Aanleg Alg. Begraafplaats

Soesterweg 187
Amersfoort
Omschrijving De landschappelijke AANLEG van de Algemene Begraafplaats werd in 1895 ontworpen door de Amersfoortse landschapsarchitect H.F. ..

Wagenwerkplaats, wagenloods

Soesterweg 260
Amersfoort
Inleiding Vanaf 1863 ontwikkelde Amersfoort zich als spoorwegstad. Verschillende van de destijds bestaande spoorwegondernemingen legden hie..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)