Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brug, Verzetsstrijderspark in Apeldoorn

Weg En Waterwerk

Verzetsstrijderspark
3888ZJ Apeldoorn
Gelderland

Bouwjaar: 1925-1940


Beschrijving van Brug, Verzetsstrijderspark

Omschrijving In het park park bevindt zich een bakstenen BRUG uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, gemetseld in kruisverband en afgesloten met een licht gebogen halfsteens rollaag. Waardering Bakstenen brug uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. - Van stedebouwkundige waarde als onderdeel van het stadspark. - Van cultuurhistorische waarde als karakteristiek en decoratief element in het park. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514516
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brug, Verzetsstrijderspark in Apeldoorn

Herinneringsbank, Verzetsstrijderspark

Verzetsstrijderspark
Apeldoorn
Omschrijving Nabij de brug in het park staat een rode gevlekt zandstenen HERINNERINGSBANK op een hardstenen voet. De bank is ontworpen door..

Marialust of De Vlijt

Verzetsstrijderspark 10
Apeldoorn
"Marialust". Door een landschappelijk park omgeven herenhuis met verdieping, 1825-1826. De voorgevel heeft een portiek met Toscaanse zuilen ..

Verzetsstrijderspark

Verzetsstrijderspark
Apeldoorn
Omschrijving STADSPARK, genaamd het Verzetsstrijderspark. Het park is gelegen in het noordoostelijke deel van de Parken, ten oosten van het..

Boogbrug, Wilhelminapark

Wilhelminapark
Apeldoorn
Omschrijving De vijverpartij loopt onder de Gen. van Heutszlaan door en gaat dan verder als vijver in het Verzetsstrijderspark. Ter hoogte ..

Prinsenpark

Prinsenpark
Apeldoorn
Inleiding Met de aankoop in 1874 van het landgoed De Pasch door de fabrikant en grootgrondbezitter Hendrik Christiaan van der Houven van Oo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)