Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sluisje in Utrecht

Weg En Waterwerk

Kanaalweg 89 (tegenover)
3500AA Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1889


Beschrijving van Sluisje

Omschrijving SCHUTSLUISJE met BRUGGETJE, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in het Merwedekanaal, uit 1889, gelegen ter hoogte van Park Oog in Al ter hoogte van de Vleutense Wetering, met landhoofden in baksteen en kunststeen en houten sluisdeuren. Brug naast de sluis, van Kanaalweg naar Park Oog in Al, met smeedijzeren leuningen en een brughoofd. Waardering Schutsluisje met bruggetje, van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als functioneel onderdeel van het sluizencomplex in en om het Merwedekanaal. Van situationele waarde vanwege de ligging in de Vleutense Wetering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514198
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sluisje in Utrecht

Merwedesluiscomplex

Kanaalweg 89
Utrecht
Omschrijving SLUISWACHTERSWONING met smeedijzeren hek, uit 1889, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in het Merwedekanaal, gelegen a..

Schotbalkbrug

Kanaalweg 90 (tegenover)
Utrecht
Omschrijving BRUG met schotbalkkering uit 1887, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in het Merwedekanaal, gelegen in de Kanaalweg te..

Sluisje

Kanaalweg 88 (bij)
Utrecht
Omschrijving SCHUTSLUIS, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in en om het Merwedekanaal, gelegen in de Leidsche Rijn ter hoogte van ..

Ophaalbrug

Kanaalweg
Utrecht
Omschrijving IJzeren OPHAALBRUG uit 1886, behorend bij het sluizencomplex in het Merwedekanaal, gelegen over de Leidsche Rijn en in de Kana..

Merwedekanaal

Kanaalweg 88
Utrecht
Omschrijving Dubbele DIENSTWONING, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in en om het Merwedekanaal, uit 1885 gelegen op hoek Kanaalwe..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)