Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Keukenhof: bijgebouw voormalig jagershuis in Lisse

Kasteel Buitenplaats

Stationsweg 51
2161AM Lisse
Zuid Holland

Bouwjaar: 1926


Beschrijving van Kasteel Keukenhof: bijgebouw voormalig jagershuis

BIJGEBOUW VOORMALIG JAGERSHUIS. Tegen de noordgevel van de in 1926 gebouwde woning, die voor de bescherming van ondergeschikt belang is, staat een op rechthoekige grondslag opgetrokken, verdiepingloos gebouwtje uit de 19de-eeuw onder een met gesmoorde pannen gedekt zadeldak. De witgepleisterde voorgevel aan de straatzijde heeft een opgeklampte deur met rechts daarvan een venster; het bijzondere van het gebouw is dat de zijgevel is voorzien van een decoratieve pleisterlaag vermengd met kiezels (slakken en stinsels) overeenkomend met de eendenhuis-follie. Waardering BIJGEBOUW VOORMALIG JAGERSHUIS van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de decoratieve pleisterlaag (achtergevel) die gelijk is aan de eendenhuis-follie; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513982
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Keukenhof: bijgebouw voormalig jagershuis in Lisse

Kasteel Keukenhof: boerderij 't Lammetje in het Groen

Stationsweg 53
Lisse
BOERDERIJ 'T LAMMETJE GROEN. Op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen boerderij uit het bouwjaar 1650 en uitgebreid in 1784. Thans ge..

Kasteel Keukenhof: schaapskooi

Stationsweg 11
Lisse
SCHAAPSKOOI. Aan de overzijde van de Stationsweg staat een op cirkelvormige grondslag opgetrokken schaapskooi van boomstammetjes onder een ..

Stationsgebouw

Stationsweg 57
Lisse
Inleiding Voormalig, in opdracht van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij gebouwd stationscomplex aan het traject Leiden-Haarlem. H..

Kasteel Keukenhof: koetshuis

Keukenhof 1
Lisse
KOETSHUIS. Het koetshuis is in 1857 door de architect Elie Saraber ontworpen en omvat een groot en klein koetshuis met tuigkamer met bedsted..

Kasteel Keukenhof: washuisje

Keukenhof 1
Lisse
WASHUISJE. Ten zuiden van het kasteel staat een 18de-eeuws bakstenen washuisje. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken huisje bestaat uit..

Kaart & Routeplanner