Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Park 'Schoonoord': boogbrug in Rotterdam

Weg En Waterwerk

Kievitslaan 8
3016CG Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1926-1928


Beschrijving van Park 'Schoonoord': boogbrug

Omschrijving: Eenvoudige in rode baksteen gemetselde BOOGBRUG tussen de Kievitslaan en het park Schoonoord. De brug heeft één boog in het midden van de gracht. Het met klinkers bestrate wegdek wordt aan weerszijden begrensd door een hekwerk bestaande uit tien achthoekige van boven ronde natuurstenen pijlers verbonden door een dubbele ijzeren railing. Waardering: Eenvoudige boogbrug toegang verlenend aan het park Schoonoord als oorspronkelijk functioneel onderdeel van het park van algemeen belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513888
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Park 'Schoonoord': boogbrug in Rotterdam

Park 'Schoonoord': park

Kievitslaan 8
Rotterdam
Inleiding: Particulier PARK 'Schoonoord' in oorsprong rond 1860 in een gemengde tuinstijl ontworpen door J.D. Zocher als tuin bij het gelij..

Park 'Schoonoord': tuinmanswoning

Kievitslaan 8
Rotterdam
Omschrijving: Eenvoudige TUINMANSWONING ontworpen in een sobere eclectische stijl, op een rechthoekige plattegrond opgetrokken in gele IJse..

Park 'Schoonoord': toegangshek

Kievitslaan 8
Rotterdam
Omschrijving: Decoratief gesmeed negentiende-eeuws TOEGANGSHEK, oorspronkelijk behorend bij het landgoed Schoonoord met oprijlaan aan de Pa..

Koetshuis Rozenlust

Westzeedijk 110B
Rotterdam
Inleiding: KOETSHUIS gebouwd circa 1890 in eclectische stijl in de voormalige Muizenpolder en oorspronkelijk behorend bij de buitenplaats "..

Statige villa in Nieuw-Historiserende stijl

Parklaan 17
Rotterdam
Omschrijving: Vrijstaande villa op nagenoeg rechthoekige plattegrond, opgetrokken in rode baksteen met natuurstenen ornamentiek, omvattende..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)