Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Joodse begraafplaats: Staand houten grafmonument in Bussum

Graf Begraafplaats

Amersfoortsestraatweg
1400AA Bussum
Noord Holland

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Joodse begraafplaats: Staand houten grafmonument

Inleiding Staand houten GRAFMONUMENT, behorende tot het complex "Joodse Begraafplaats Amersfoortsestraatweg" te Bussum, daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. Omschrijving Het houten grafmonument, bestaande uit een dikke eikenhouten plaat van 140 (?)x47x8cm, heeft een onregelmatige bovenzijde en bevat een ingebeitelde tekst in Hebreeuwse (thans niet meer leesbare) letters. Waardering Staand, houten grafmonument, van algemeen belang wegens cultuur- en architectuurhistorische waarde als karakteristiek historisch-functioneel onderdeel van het complex "Joodse Begraafplaats Amersfoortsestraatweg" te Bussum en wegens typologische waarde als zeldzaam en redelijk gaaf bewaard gebleven voorbeeld van een houten grafmonument uit de tweede helft van de 19de eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513223
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Monumenten in de buurt van Joodse begraafplaats: Staand houten grafmonument in Bussum

Joodse begraafplaats: Baarhuisje

Amersfoortsestraatweg
Bussum
Inleiding BAARHUISJE, behorende tot het complex "Joodse Begraafplaats Amersfoortsestraatweg", gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw in..

Joodse begraafplaats: Begraafplaatshek

Amersfoortsestraatweg
Bussum
Inleiding BEGRAAFPLAATSHEK, behorende tot het complex, "Joodse Begraafplaats Amersfoortsestraatweg" te Bussum, gesitueerd aan de oostzijde ..

Joodse begraafplaats: Puntvormig houten grafmonument

Amersfoortsestraatweg
Bussum
Inleiding Staand, houten GRAFMONUMENT, behorende tot het complex "Joodse Begraafplaats Amersfoortse straatweg" te Bussum. Omschrijving ..

Algemene Begraafplaats: Baarhuisje

Amersfoortsestraatweg
Bussum
Inleiding BAARHUISJE, behorende tot het complex "Algemene Begraafplaats Amersfoortsestraatweg" te Bussum en uitgevoerd in sobere eclectisch..

Algemene Begraafplaats: Begraafplaatshek

Amersfoortsestraatweg hoek Brediusweg
Bussum
Inleiding BEGRAAFPLAATSHEK, behorende tot het complex, "Algemene Begraafplaats Amersfoortsestraatweg" te Bussum, gelegen op een rechthoeki..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)