Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eyckenstein: tuinvazen in Maartensdijk

Tuin Park Landgoed

Dorpsweg 193
3738CD Maartensdijk (gemeente De Bilt)
Utrecht

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Eyckenstein: tuinvazen

(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.3) TUINVAZEN. Aan weerszijden van de achteringang van het hoofdgebouw (links) twee 18de-eeuwse zandstenen tuinvazen op een sokkel. Deze zijn in ca.1880 in het bos gevonden. De console-vormige sokkel is gedecoreerd en de kelkvormige vaas is versierd met figuren. Waardering TUINVAZEN van algemeen belang: - vanwege ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de visuele waarde; - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510531
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eyckenstein: tuinvazen in Maartensdijk

Eyckenstein: historische tuin- en parkaanleg

Dorpsweg 193
Maartensdijk (Gemeente De Bilt)
(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.2) HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Eyckenstein. De deels in stru..

Eyckenstein: hoofdgebouw

Dorpsweg 193
Maartensdijk (Gemeente De Bilt)
(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.1) HOOFDGEBOUW (Eyckenstein). Het witgepleisterde pand in neoclassicistische stijl is in het b..

Eyckenstein: tuinprieel

Dorpsweg 193
Maartensdijk (Gemeente De Bilt)
(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.5) TUINPRIEEL. In het park staat een houten prieel uit ca.1890. Het tuinhuisje is gebouwd op r..

Eyckenstein: koetshuis

Dorpsweg 195
Maartensdijk (Gemeente De Bilt)
(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.4) KOETSHUIS. Witgepleisterd blokvormig koetshuis (1850-1875) op rechthoekige grondslag bestaa..

Eyckenstein: dienstwoning

Dorpsweg 264
Maartensdijk (Gemeente De Bilt)
(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.7) DIENSTWONING. Evenwijdig aan de Dorpsweg ligt een voormalige koetsierswoning daterend uit de..

Kaart & Routeplanner