Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Horn: brug in Horn

Tuin Park Landgoed

Kasteelstraat 6
6085BH Horn (gemeente Leudal)
Limburg

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Kasteel Horn: brug

Omschrijving BRUG, XIXd?, gedeeltelijk. Het betreft een onderdeel van de grote brug in het park, nl. de bakstenen brughoofden, gedekt met hardstenen platen, waarop de drie parallelgelegen lichtgetoogde ijzeren H-balken rusten, die het brugdek dragen. N.B: de houten leuningen zijn nieuw en vallen buiten de bescherming, evenals de andere, kleine brug in het park. Waardering BRUG van algemeen belang - vanwege de ouderdom van met name de ijzeren liggers en de brughoofden - vanwege de vormgeving - als wezenlijk onderdeel van de parkaanleg (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510033
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Horn: brug in Horn

Kasteel Horn: hoofdonderdeel

Kasteelstraat 6
Horn (Gemeente Leudal)
Omschrijving KASTEEL op -eertijds- omgracht opgehoogd terrein, bestaande uit een haakvormig woongedeelte in het zuidoosten, waarop een ri..

Kasteel Horn: pomp

Kasteelstraat 6
Horn (Gemeente Leudal)
Omschrijving POMP, XVIII, in Lodewijk XVI-stijl; ligt aan het voorplein rechts van de dam naar de kasteelpoort; smalle rechthoekige oude h..

Kasteel Horn: parkaanleg

Kasteelstraat 6
Horn (Gemeente Leudal)
Omschrijving PARKAANLEG, bestaande uit a. oprijlaan b. parkgedeelte rond het kasteel c. parkgedeelte met lange vijver d. Franse tuin e. mo..

Kasteel Horn: poorten

Kasteelstraat 6
Horn (Gemeente Leudal)
Omschrijving POORTEN; het betreft vier poorten, die min of meer identiek zijn; alle XVIII of XIX, bestaande uit twee vierkante bakstenen p..

Kasteel Horn: muren

Kasteelstraat 6
Horn (Gemeente Leudal)
Omschrijving MUREN; er loopt een kort stuk muur van de zuidhoek van de remise naar de poort (zie 7) van de moestuin; deze muur begint op e..

Kaart & Routeplanner