Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wolfrath: bruggen in Born

Tuin Park Landgoed

Wolfrath 1
6121RA Born (gemeente Sittard Geleen)
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Wolfrath: bruggen

BRUGGEN; er zijn twee bakstenen bruggen; de eerste, waarschijnlijk XVIII, voert over de buitengracht naar het poortgebouw; twee togen en een lage borstwering; recent gerestaureerd. De andere brug, 1873, leidt van de voorhof over de binnengracht naar het kasteel; één toog met aan zuidzijde een sluitsteen met het jaartal 1873 en aan de noordzijde een steen met het wapen van de familie Kerens; lage borstwering met hardstenen dekplaten. Waardering BRUGGEN van algemeen belang - vanwege de ouderdom - als cultuurhistorisch en functioneel onderdeel van het complex - vanwege de ensemblewaarden (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509933
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wolfrath: bruggen in Born

Kasteel Wolfrath

Wolfrath 1
Born (Gemeente Sittard Geleen)
KASTEEL, XVIIb; bakstenen haakvormig gebouw op een omgracht rechthoekig terrein met twee bouwlagen op de kelderverdieping; leiengedekt sc..

Wolfrath: poortgebouw, noordwestvleugel

Wolfrath 1
Born (Gemeente Sittard Geleen)
POORTGEBOUW, XVIIc, noordwestvleugel waarschijnlijk later; bakstenen gebouw op U-plattegrond onder zadeldak (grijze pannen) met in de midd..

Poolmolen

Poolmolen 2
Susteren (Gemeente Echt Susteren)
De tegenover kasteel "Wolfrath" gelegen "Poolmolen": in oorsprong uit 1662 daterende, vermoedelijk rond 1900 gemoderniseerde, nog functioner..

Wolfrath: parkaanleg

Wolfrath 1
Born (Gemeente Sittard Geleen)
PARKAANLEG, bestaande uit a. lanen b. parkje c. moestuin d. bosje e. hakhoutbos met zichtas. f. weiland en boomgaarden. g. weiland. De aanl..

Boerenhuis van baksteen met aan de straat rechthoekige omramingen van hardsteen en topgevels met vlechtingen. Muur met koetspoort onder een zadeldak

Kloosterstraat 25
Holtum (Gemeente Sittard Geleen)
Boerenhuis van baksteen met aan de straat rechthoekige omramingen van hardsteen, ankerjaartal 1791, en topgevels met vlechtingen. Muur met k..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)