Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Wiersse: eenvoudige, onbewerkte houten brug in Vorden

Tuin Park Landgoed

Wiersserallee 9
7251LH Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1750-1800


Beschrijving van De Wiersse: eenvoudige, onbewerkte houten brug

Eenvoudige, onbewerkte houten BRUG uit ca. 1922, gelegen over de beek ten westen van zgn. "wilde tuin". De brug heeft houten keermuren en de beek is hier voorzien van een beschoeiing van planken en larixpalen. De balustrade aan weerszijden van het uit balken opgebouwde brugdek bestaat uit zes eenvoudige houten balusters voorzien van een geprofileerde dekplaat en een bol, onderling verbonden door planken. De buitenste, lagere balusters zwenken wat naar buiten uit. De BRUG behorende tot de buitenplaats De Wiersse is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de karakteristieke en functionele vormgeving; - vanwege de ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509735
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Wiersse: eenvoudige, onbewerkte houten brug in Vorden

De Wiersse: buitenplaats

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
HOOFDGEBOUW (huis De Wiersse) van de historische buitenplaats De Wiersse, waarvan de oudst bekende vermelding dateert uit 1288, toen door de..

De Wiersse: historische Tuin-en Parkaanleg

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG dateert in oorsprong uit de 18de eeuw. In de huidige tuin- en parkaanleg is deze 18de-eeuwse structuur no..

De Wiersse: De Nijhof

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Het uit ca. 1921 daterende TOEGANGSHEK dat halverwege de in 1907 weer rechtgetrokken oprijlaan staat, wordt gevormd door vier bakstenen pijl..

De Wiersse: De Berenpas

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Uit ca. 1920 daterend, eenvoudig houten, wit geschilderd LAANHEK, dat de oprijlaan aan de zuidzijde afsluit. Het hek bestaat uit twee rechth..

De Wiersse: brug en keermuren

Wiersserallee 9
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Tussen 1921-25 werd het huis De Wiersse voorzien van een brede aanbouw en een koepelachtige entreepartij naar ontwerp van architect professo..

Kaart & Routeplanner