Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Weegbrug in Ulrum

Gebouw

Spoorstraat 68
9971BG Ulrum (gemeente De Marne)
Groningen

Bouwjaar: 1939


Beschrijving van Weegbrug

Omschrijving Rechthoekige WEEGBRUG van 14 x 2.50 meter met een weegvermogen van 30 ton. De brug bestaat uit een in de bodem geplaatste bak van gewapend beton met een elektronische weeginstallatie (oorspronkelijk mechanisch). De bak is afgedekt met houten planken, verstevigd door een ijzeren band aan weerszijden. Dit geheel wordt omsloten door een betonnen band met ijzeren binnenrand. Waardering Weegbrug van algemeen belang - wegens de functionele relatie met het weeghuisje - wegens de gaafheid van het buitenwerk - wegens de typologische zeldzaamheidswaarde (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509479
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Weegbrug in Ulrum

Weegbrughuisje

Spoorstraat 68
Ulrum (Gemeente De Marne)
Omschrijving WEEGHUISJE opgetrokken in gesinterde baksteen, bestaande uit een rechthoekige gevelwand waar een "huisje" tegenaan is gebouwd...

Station Station Ulrum

Spoorstraat 28
Ulrum (Gemeente De Marne)
Inleiding Voormalig STATIONSGEBOUW met aangebouwde GOEDERENBERGPLAATS, volgens de bouwtekening ontworpen in 1922 tijdens de aanleg van de l..

Woonhuis met aangebouwde schuur

Stationsweg 1
Ulrum (Gemeente De Marne)
Inleiding WOONHUIS met aangebouwde SCHUUR in 1920 ontworpen door architect L. Reitsma die hier vervolgens zelf enige tijd woonde. Woonhuis ..

Neptunus

Noorderstraat 1
Ulrum (Gemeente De Marne)
Blokvormig pand met verdieping onder twee evenwijdige zadeldaken met hoekschoorstenen waarop borden. Omlijste ingang; zesruitsvensters op de..

Hervormde kerk en toren

H. de Cockstraat 5
Ulrum (Gemeente De Marne)
Herv.Kerk en toren op ommuurd kerkhof. Vijf travee├źn diep eenbeukig romano-gotisch kerkgebouw uit de 13e eeuw, geheel overgewelfd en aan de..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)