Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Renswoude: schoorsteen in kinderspeelhuisje in Renswoude

Kasteel Buitenplaats

Dorpsstraat 3
3927BA Renswoude
Utrecht

Bouwjaar: 1860


Beschrijving van Kasteel Renswoude: schoorsteen in kinderspeelhuisje

SCHOORSTEEN IN KINDERSPEELHUISJE. Kinderspeelhuisje waarvan alleen de schoorsteen nog oorspronkelijk is en dateert uit ca. 1860. Het huidige speelhuisje waarin deze schoorsteen is opgenomen staat ten zuiden van het kasteel en is één bouwlaag hoog en uit horizontale houten, groen geschilderde delen opgetrokken met een met bitumen gedekt zadeldak. Aan de achterzijde bevindt zich de schoorsteen van rode baksteen. Het huisje is op de schoorsteen na, voor de bescherming van rijkswege wegens te geringe ouderdom van ondergeschikt belang. Waardering SCHOORSTEEN IN KINDERSPEELHUISJE behorende tot de historische buitenplaats Renswoude is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege het materiaalgebruik en doelmatige vormgeving; - vanwege de ornamentele waarde; - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509396
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Renswoude: schoorsteen in kinderspeelhuisje in Renswoude

Kasteel Renswoude: hoofdonderdeel

Dorpsstraat 3
Renswoude
HOOFDGEBOUW (Kasteel Renswoude). Het huidige hoofdgebouw (kasteel Renswoude) van de historische buitenplaats Renswoude, gelegen op een tha..

Kasteel Renswoude: historische tuin- en parkaanleg

Dorpsstraat 3
Renswoude
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Johan van Reede, heer van Renswoude en domdeken van Utrecht, kocht in 1623 het goed Renswoude en liet, in..

Kasteel Renswoude: duiventoren

Dorpsstraat 3
Renswoude
DUIVENTOREN. De vermoedelijk in oorsprong uit ca. 1700 daterende duiventoren is gelegen op een heuvel aan het einde van een zichtas over d..

Kasteel Renswoude: tuinmuur

Dorpsstraat 3
Renswoude
TUINMUUR. In het zuid-oosten van de aanleg gelegen tuinmuur, die de thans niet meer bestaande moestuin aan de noordzijde heeft afgesloten...

Kasteel Renswoude: twee tuinvazen bij toegangshek

Dorpsstraat 3
Renswoude
TWEE TUINVAZEN BIJ TOEGANGSHEK. Twee vroeg 18de-eeuwse zandstenen tuinvazen met deksel op een hardstenen sokkel. De vazen zijn gedecoreerd..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)