Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Renswoude: zes bustes in Renswoude

Tuin Park Landgoed

Dorpsstraat 3
3927BA Renswoude
Utrecht

Bouwjaar: 1700


Beschrijving van Kasteel Renswoude: zes bustes

ZES BUSTES. Zes zandstenen bustes, waarvan er één is gesigneerd door 'J. de Cock' en is gedateerd met '1700'. De bustes stellen een keizer, keizerin, dame, bacchante, bacchus en een faun voor. De beelden zijn thans geplaatst in de ovale nissen (voormalige bovenlichten), die zich boven de deuren van de beide bouwhuizen bevinden. De bustes maakten onderdeel uit van de formele, vroeg-18de-eeuwse parkaanleg van kasteel Renswoude. Waardering ZES BUSTES behorende tot de historische buitenplaats Renswoude zijn van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege het materiaalgebruik en vormgeving; - vanwege de ornamentele waarde; - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509391
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Renswoude: zes bustes in Renswoude

Kasteel Renswoude: hoofdonderdeel

Dorpsstraat 3
Renswoude
HOOFDGEBOUW (Kasteel Renswoude). Het huidige hoofdgebouw (kasteel Renswoude) van de historische buitenplaats Renswoude, gelegen op een tha..

Kasteel Renswoude: historische tuin- en parkaanleg

Dorpsstraat 3
Renswoude
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Johan van Reede, heer van Renswoude en domdeken van Utrecht, kocht in 1623 het goed Renswoude en liet, in..

Kasteel Renswoude: duiventoren

Dorpsstraat 3
Renswoude
DUIVENTOREN. De vermoedelijk in oorsprong uit ca. 1700 daterende duiventoren is gelegen op een heuvel aan het einde van een zichtas over d..

Kasteel Renswoude: tuinmuur

Dorpsstraat 3
Renswoude
TUINMUUR. In het zuid-oosten van de aanleg gelegen tuinmuur, die de thans niet meer bestaande moestuin aan de noordzijde heeft afgesloten...

Kasteel Renswoude: twee tuinvazen bij toegangshek

Dorpsstraat 3
Renswoude
TWEE TUINVAZEN BIJ TOEGANGSHEK. Twee vroeg 18de-eeuwse zandstenen tuinvazen met deksel op een hardstenen sokkel. De vazen zijn gedecoreerd..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)