Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis/werkplaats, bijschuur (Zeilmakerij Wouda) in Meppel

Nijverheid Industrie

Mr. Harm Smeengekade 11
7941XX Meppel
Drenthe

Bouwjaar: 1929
Architect: B. Schuitemaker Schuitemaker 1929 B. Schuitemaker


Beschrijving van Woonhuis/werkplaats, bijschuur (Zeilmakerij Wouda)

Inleiding Bijschuur gebouwd in 1929 in de stijl van de Amsterdamse School en in opdracht van zeilmakerij Wouda. Ontwerp van NV architecten en ingenieursbureau B. Schuitemaker uit Meppel. De schuur is nu in gebruik als garage waarvoor een deur is aangebracht. De bescherming is gericht op de oorspronkelijke hoofdvorm. Omschrijving Bijschuur opgetrokken in een gesinterde baksteen en gedekt door een zeer steil opgaand afgeplat schilddak belegd met tuile-du-nord pannen. Op de hoeken een krulvormig loodornament. Waardering Bijschuur van belang als essentieel onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 509326
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis/werkplaats, bijschuur (Zeilmakerij Wouda) in Meppel

Woonhuis/werkplaats (Zeilmakerij Wouda)

Mr. Harm Smeengekade 11
Meppel
Inleiding Woonhuis/werkplaats gebouwd in 1929 in de stijl van de Amsterdamse School en in opdracht van Zeilmakerij Wouda. Ontwerp van NV a..

Winkel/woning (Zeilmakerij Wouda)

Mr. Harm Smeengekade 10
Meppel
Inleiding Gebouwd in opdracht van J. Krikke als winkel/woning in 1929 naar ontwerp van P.A. Withaar. Het geheel is in een typerende Amsterd..

Sluisbrug

Sluisgracht 28
Meppel
Inleiding. Ophaalbrug (Amsterdams type) over de Hoogeveensche Vaart gebouwd in 1929 door constructie- en aannemersbedrijf Gebr. Tellegen u..

Weert De Weert

Weerdstraat 80
Meppel
Inleiding MOLEN MET AANBOUW. De als stellingmolen uitgevoerde achtkante molen met de naam 'De Weerd' was in 1807 gebouwd en ingericht a..

Woonhuis in ambachtelijk-traditionele stijl

Bleekerseiland 9
Meppel
Inleiding WOONHUIS gebouwd rond 1890-1900 in ambachtelijk-traditionalistische trant gelegen op het oude havengebied van Meppel. Vanwege de ..

Kaart & Routeplanner