Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Muziektent in Middelburg

Gebouw

Molenwater 91
4331SE Middelburg
Zeeland


Beschrijving van Muziektent

Inleiding Muziektent, gebouwd in 1865 op het gedempte molenwater. Bij de bouw is gebruik gemaakt van onderdelen van het laatste schavot. Invloeden van Stick Style. Omschrijving Achthoekige, open muziektent. Houten voet; acht slanke, houten achthoekige kolommen met uitgesneden schoren, waarop achthoekig dak. Smeedijzeren hekwerk tussen de kolommen. Trapje naar toegang met houten zuiltjes. Houten planken vloer. Houten plafond; dak gedekt met bitumineus materiaal; eenvoudige spits op de nok. Waardering Muziektent, van cultuurhistorische waarde en van belang vanwege ensemblewaarde en gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508329
Laatste wijziging: 2014-08-01 21:03:16.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Muziektent in Middelburg

Commerciehuis

Molenwater 97
Middelburg
Commerciehuis van de W.I.C. met rechte gevel en door pirons bekroond schilddak. Hijskap in de lijst. Vensters met hardstenen onderdorpels. T..

Noordbolwerk met 2 bastions

Overblijfselen wallen en grachten
Middelburg
Uit de overblijfselen van de grachten en wallen is nog duidelijk, voornamelijk aan de noordwestzijde van het Kanaal door Walcheren, het belo..

Singelzicht

Branderijmolengang 22
Middelburg
Inleiding Villa Singelzicht, rond 1860 in de stijl van het neo-classicisme, in opdracht van C.J. Pické gebouwd op één van de bolwerken. ..

Bolwerk viibastion met voorliggende gracht

Vesting Middelburg
Middelburg
BOLWERK VIIBastion met voorliggende gracht ter breedte van ca. 40m en buitengrachtboord ter breedte van ca. 5m.

V.m.IJkkantoor, thans Padvindershuis

Zuidsingel 92
Middelburg
V.m.IJkkantoor, thans Padvindershuis. Vrijstaand rechthoekig gebouw met aan de zijde van het Molenwater een lijstgevel met onversierde toega..

Kaart & Routeplanner