Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gunterstein: jagershuis in Breukelen

Woonhuis

Laan van Gunterstein 4
3621VA Breukelen (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht

Bouwjaar: laatste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Gunterstein: jagershuis

JAGERSHUIS. Gelegen aan de kruising Laan van Gunterstein - Scheendijk een witgesausd bakstenen huis uit het de laatste kwart van de negentiende eeuw. Het pand is op rechthoekige grondslag opgetrokken bestaande uit één bouwlaag onder een met bruine beton pannen gedekt zadeldak met kort overstek versierd met houten windveren. Meerruitsvensters in de zijgevels. De kopgevel (west) is gewijzigd. Waardering JAGERSHUIS van algemeen belang: - vanwege de beeldbepalende ligging op de kruising Laan van Gunterstein - Scheendijk; - vanwege de functioneel-ruimtelijke samenhang met de overige onderdelen van de buitenplaats Gunterstein. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508258
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gunterstein: jagershuis in Breukelen

Groepsschuilplaatsen Type P

rijksstraatweg 9
nieuwersluis (Gemeente stichtse vecht)
Cluster 19. Groepsschuilplaatsen type P. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding GROEPSSCHUILPLAATSEN TYPE P als aan een bestaande verdediging..

Gunterstein: voormalig hoofdtoegangshek

Zandpad 48
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
Inleiding Het betreft het voormalige HOOFDTOEGANGSHEK van de buitenplaats Gunterstein. Dit hoofdhek is tot stand gekomen bij de wederopbouw..

Gunterstein: tuinbeeld

Zandpad 48
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
TUINBEELD. In het park (Engelse Werk) staande zandstenen beeldengroep uit 1712 voorstellende 'De roof van Persephone door Hades' toegeschrev..

Queekhoven: schuur

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
SCHUUR. Ten zuidoosten van de moestuin ligt een in laat-18de-eeuwse of vroeg-19de-eeuwse schuur op rechthoekige grondslag onder een met br..

Queekhoven: dam met pijlers en toegangshek

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
DAM MET PIJLERS EN TOEGANGSHEK. Bakstenen dam met twee rechte keermuren waarop twee 18de-eeuwse pijlers en een toegangshek op de oostelijk..

Kaart & Routeplanner