Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vermoedelijk enige tijd na de bouw van de kerk aangebrachte afscheiding van het kerkterrein in Zuiddorpe

Overig

Dorpsplein 1
4574RD Zuiddorpe (gemeente Terneuzen)
Zeeland

Bouwjaar: 1886-1900


Beschrijving van Vermoedelijk enige tijd na de bouw van de kerk aangebrachte afscheiding van het kerkterrein

Inleiding Vermoedelijk enige tijd na de bouw van de kerk aangebrachte afscheiding van het kerkterrein. Een vrij kleine deel van de afscheiding bevindt zich oostelijk van het entreepad van de kerk aan het Dorpsplein, westelijk van het entreepad vormt het de afscheiding met het Dorpsplein en de Hoofdweg Noord. Omschrijving De erfscheiding bestaat uit een lage gemetselde muur uit rode baksteen voorzien van een ezelsrugafdekking. De muur is in westelijke richting trapsgewijs aflopend zoals ook het terrein ter plaatse afloopt. Langs de Hoofdweg Noord is de muur voorzien van een sober ijzeren hek met spijlen. Bij het entreepad naar de kerk zwenken de muren aan weerszijden van het pad naar binnen en worden afgesloten door kleine gemetselde kolommen. Waardering Erfscheiding van algemeen belang als functioneel en karakteristiek complexonderdeel. Als begeleiding van het kerkterrein langs Dorpsplein en Hoofdweg Noord van ensemblewaarde uit stedebouwkundig oogpunt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508095
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vermoedelijk enige tijd na de bouw van de kerk aangebrachte afscheiding van het kerkterrein in Zuiddorpe

O.L.V. ten Hemelopneming

Dorpsplein 1
Zuiddorpe (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Bakstenen, neo-gotische kruisbasiliek met zijdelings geplaatste toren, in 1886 gebouwd naar een ontwerp uit 1885 van architect P...

Groep van in totaal acht halfopen kapellen

Dorpsplein 1
Zuiddorpe (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Groep van in totaal acht halfopen kapellen welke in 1888, onder invloeden neo-gotiek en Vlaamse stijl, gebouwd zijn op het kerkte..

Grafmonument in neo-gotische trant van de familie Onghena-Van Haelst

Dorpsplein 1
Zuiddorpe (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Westelijk van het entreepad tot de kerk geplaatst 19de eeuws grafmonument in neo-gotische trant van de familie Onghena-Van Haelst..

Grafmonument met een staand monument in fantasiestijl met kruis-bekroning voor de fam. Van Haelst-Thomaes

Dorpsplein 1
Zuiddorpe (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Oostelijk van het entreepad tot de kerk, nabij de eerste kapel van de processiegang geplaatst, laat 19de eeuws grafmonument met ..

Pand in Art Déco trant, ontstaan uit twee oudere gebouwen

Dorpsplein 11
Zuiddorpe (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Eénzijdig aangebouwd, fors woonhuis op rechthoekige plattegrond, omstreeks 1920 door ingrijpende verbouwing van twee beduidend o..

Kaart & Routeplanner