Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument met een staand monument in fantasiestijl met kruis-bekroning voor de fam. Van Haelst-Thomaes in Zuiddorpe

Graf Begraafplaats

Dorpsplein 1
4574RD Zuiddorpe (gemeente Terneuzen)
Zeeland

Bouwjaar: laat 19e eeuw


Beschrijving van Grafmonument met een staand monument in fantasiestijl met kruis-bekroning voor de fam. Van Haelst-Thomaes

Inleiding Oostelijk van het entreepad tot de kerk, nabij de eerste kapel van de processiegang geplaatst, laat 19de eeuws grafmonument met een staand monument in fantasiestijl met kruis-bekroning voor de fam. Van Haelst-Thomaes. Omschrijving Geheel natuurstenen grafmonument bestaande uit een staande zerk met opschrift en decoraties waartegen een, op een sokkel verhoogde, liggende zerk is geplaatst. Het geheel is voorzien van een afscherming in de vorm van een smeedijzeren ketting tussen natuurstenen palen. Waardering Grafmonument van algemeen belang vanwege ensemblewaarde als visueel belangrijk element aan het dorpsplein, tevens van belang als karakteristiek complexonderdeel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 508094
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafmonument met een staand monument in fantasiestijl met kruis-bekroning voor de fam. Van Haelst-Thomaes in Zuiddorpe

O.L.V. ten Hemelopneming

Dorpsplein 1
Zuiddorpe (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Bakstenen, neo-gotische kruisbasiliek met zijdelings geplaatste toren, in 1886 gebouwd naar een ontwerp uit 1885 van architect P...

Groep van in totaal acht halfopen kapellen

Dorpsplein 1
Zuiddorpe (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Groep van in totaal acht halfopen kapellen welke in 1888, onder invloeden neo-gotiek en Vlaamse stijl, gebouwd zijn op het kerkte..

Grafmonument in neo-gotische trant van de familie Onghena-Van Haelst

Dorpsplein 1
Zuiddorpe (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Westelijk van het entreepad tot de kerk geplaatst 19de eeuws grafmonument in neo-gotische trant van de familie Onghena-Van Haelst..

Vermoedelijk enige tijd na de bouw van de kerk aangebrachte afscheiding van het kerkterrein

Dorpsplein 1
Zuiddorpe (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Vermoedelijk enige tijd na de bouw van de kerk aangebrachte afscheiding van het kerkterrein. Een vrij kleine deel van de afscheid..

Pand in Art Déco trant, ontstaan uit twee oudere gebouwen

Dorpsplein 11
Zuiddorpe (Gemeente Terneuzen)
Inleiding Eénzijdig aangebouwd, fors woonhuis op rechthoekige plattegrond, omstreeks 1920 door ingrijpende verbouwing van twee beduidend o..

Kaart & Routeplanner