Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudig vierkant ritueel badhuisje van bruine baksteen onder een met grijze friese pannen gedekt tentdak in Borne

Gebouw

Ennekerdijk 15
7622ED Borne
Overijssel

Bouwjaar: 1895


Beschrijving van Eenvoudig vierkant ritueel badhuisje van bruine baksteen onder een met grijze friese pannen gedekt tentdak

Omschrijving Eenvoudig vierkant RITUEEL BADHUISJE van bruine baksteen onder een met grijze Friese pannen gedekt tentdak. Op het dak staat een gemetselde schoorsteen. Aan de oostzijde heeft het pand een deur en een klein venster. In de achtergevel (W) bevindt zich een smalle horizontale vensterstrook van drie vensters. Waardering Badhuis van cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - vanwege de oorspronkelijke functie van joods badhuis - als onderdeel van het synagogecomplex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507911
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudig vierkant ritueel badhuisje van bruine baksteen onder een met grijze friese pannen gedekt tentdak in Borne

Voormalige Joodse school

Ennekerdijk 15
Borne
Inleiding Eén bouwlaag tellende SCHOOL opgetrokken in bruine baksteen opeen rechthoekige plattegrond onder een met grijze Friesepannen ged..

Schoolmeesterwoning

Ennekerdijk 13
Borne
Eén bouwlaag tellende SCHOOLMEESTERSWONING opgetrokken in bruinebaksteen op een rechthoekige plattegrond onder een afgeknot schilddak met ..

Voormalige synagoge

Ennekerdijk 17
Borne
V.m.Synagoge. Eenvoudig gebouwtje met rechte gevel waarin twee spitsboogventers aan de straatzijde.

Bussemakerhuis

Ennekerdijk 11
Borne
"BUSSEMAKERHUIS", genoemd naar v.m. bewoner. Gevelsteen 1779. Halsgevel op natuurstenen plint. Gebeeldhouwde voluten, gebogen afdekking van ..

Doopsgezinde kerk

Ennekerdijk 31
Borne
Doopsgezinde Kerk. Eenvoudig zaalkerkje met lijstgevel aan de straatzijde. XIX. Orgel met Hoofdwerk, Nevenwerk en Pedaal, in 1884 gemaakt do..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)