Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Queekhoven: schuur in Breukelen

Kasteel Buitenplaats

Zandpad 39
3621ND Breukelen (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht

Bouwjaar: 1899-1900


Beschrijving van Queekhoven: schuur

SCHUUR. Ten zuidoosten van de moestuin ligt een in laat-18de-eeuwse of vroeg-19de-eeuwse schuur op rechthoekige grondslag onder een met bruingrijze pannen gedekt zadeldak. De schuur bestaat uit de orginele balkenconstructie bekleed met horizontale delen. De voorgevel: beganegronds een 6-ruitsvenster, rechts een deur uit vertikale delen. De achtergevel: beganegronds een 16-ruitsuitzetvenster en op de verdieping een luik. De linkergevel is blind, tegen de rechtergevel een aanbouw in de vorm van een houtschu ur van jongere datum. Deze houtschuur is voorzien van een lessenaarsdak en heeft een open horizontale lattenconstructie. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507053
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Queekhoven: schuur in Breukelen

Queekhoven: meandermuur met poort

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
MEANDERMUUR MET POORT. Aan de noord- en oostzijde van de moestuin van Queekhoven gelegen meandermuur uit het tweede kwart van de 18de eeuw..

Queekhoven: dam met pijlers en toegangshek

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
DAM MET PIJLERS EN TOEGANGSHEK. Bakstenen dam met twee rechte keermuren waarop twee 18de-eeuwse pijlers en een toegangshek op de oostelijk..

Queekhoven: muurkas tegen dwarsmuur

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
MUURKAS TEGEN DWARSMUUR. Van oorsprong 18de-eeuwse muurkas, gebouwd tegen de zuidzijde van een dwars op de meandermuur staande muur die aa..

Queekhoven: kweekbak

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
KWEEKBAK. Laat-19de-eeuwse of vroeg-20ste-eeuwse bakstenen, (thans) deels bepleisterde kweekbak op rechthoekige grondslag in het zuidweste..

Queekhoven: muurkas

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
MUURKAS. Muurkas uit de jaren '10 van de 20ste eeuw, gebouwd tegen de zuidzijde van een 18de-eeuwse muur, in het midden aan de westzijde v..

Kaart & Routeplanner