Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brug nr. 450 in Amsterdam

Weg En Waterwerk

Brug nr. 450 Mid-Oostelijk in Vondelpark
1000AA Amsterdam
Noord Holland


Beschrijving van Brug nr. 450

Omschrijving Brug nr. 450 over de zich versmallende waterpartij mid-oostelijk in het park, in het verlengde van de toegang aan de Vondelstraat en het wandelpad naar het Blauwe Theehuis. IJzeren vaste loopbrug op ijzeren constructie waarvan het dek voorzien is van houten delen. Sierijzeren balustraden waartussen ijzeren balusters. Waardering Brug van belang vanwege de typologische waarde alsmede van belang als onderdeel van het Vondelpark. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 504808
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brug nr. 450 in Amsterdam

Vondelpark

Rij- en wandelpark
Amsterdam
Omschrijving Vanaf de Stadhouderskade in enigszins zuidwestelijke richting en in twee afzonderlijke fasen tot stand gekomen parkaanleg van ..

Amsterdamsche Huishoudschool

Zandpad 5
Amsterdam
Inleiding In 1894-1895 in Chaletstijl met vakwerk opgetrokken en aan vier zijden vrijgelegen HUISHOUDSCHOOL, genaamd de Amsterdamsche Huish..

Villa in eclectische stijl met bijbehorend hekwerk

Roemer Visscherstraat 47
Amsterdam
Inleiding Nabij het Vondelpark gesitueerde, aan vier zijden vrijgelegen VILLA, omstreeks 1885 in eclectische stijl ontworpen met bijbehoren..

Zevenlandenhuizen: Engeland

Roemer Visscherstraat 30A
Amsterdam
Inleiding Meest westelijk in het complex De Zeven Landen gesitueerd HERENHUIS, genaamd Engeland en ontworpen door Tj. Kuipers in 1894. N.B..

Zevenlandenhuizen: Nederland

Roemer Visscherstraat 30
Amsterdam
Inleiding HERENHUIS, genaamd Nederland, uitgevoerd in neo-renaissancestijl en deel uitmakend van het complex De Zeven Landen, ontworpen doo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)