Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bunker (Type FL5), voornamelijk bestaand uit beton, gebouwd in opdracht van de Duitse Luchtmacht en gelegen in de duinen ten zuiden van het vliegveld Haamstede in Haamstede

Militair Object

Bunker ten zuiden Adriaan van der Weydeweg 6
4325ZA Haamstede (gemeente Schouwen Duiveland)
Zeeland

Bouwjaar: ca. 1941


Beschrijving van Bunker (Type FL5), voornamelijk bestaand uit beton, gebouwd in opdracht van de Duitse Luchtmacht en gelegen in de duinen ten zuiden van het vliegveld Haamstede

Inleiding Bunker, voornamelijk bestaand uit beton, rond 1941 gebouwd in opdracht van de Duitse Luchtmacht en gelegen in de duinen ten zuiden van het vliegveld Haamstede. Omschrijving De bunker is van het type FL5 en diende voor het onderbrengen van manschappen. De bunker heeft een manschapsruimte en een tweede verblijf is aangemetseld, dat dienst deed als leefruimte. De bunker heeft twee ingangen. een bijzonderheid is dat in het interieur nog Duitse muurschilderingen aanwezig zijn. De bunker is buiten volledig onder het zand geworpen. Waardering Bunker is van belang als een van de weinige bunkers waarin Duitse muurschilderingen aanwezig zijn. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 496682
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bunker (Type FL5), voornamelijk bestaand uit beton, gebouwd in opdracht van de Duitse Luchtmacht en gelegen in de duinen ten zuiden van het vliegveld Haamstede in Haamstede

Bunker (Type FL4), voornamelijk bestaand uit beton, gebouwd in opdracht van de Duitse Luchtmacht en gelegen in de duinen ten zuiden van het vliegveld ..

Bunker ten zuiden Adriaan van der Weydeweg 6
Haamstede (Gemeente Schouwen Duiveland)
Inleiding Bunker, voornamelijk bestaand uit beton, rond 1941 gebouwd in opdracht van de Duitse Luchtmacht en gelegen in de duinen ten zuide..

Wit geverfd arbeidershuisje met aanbouwtje

Zandstraat 16
Burgh Haamstede (Gemeente Schouwen Duiveland)
Wit geverfd ARBEIDERSHUISJE met aanbouwtje; schilderachtig gelegen; vensterluiken.

Schouwenburgh

Duinwegje 32
Burgh Haamstede (Gemeente Schouwen Duiveland)
Inleiding Op rechthoekige plattegrond met torenuitbouw gebouwd, en van een, met pannen gedekt schilddak voorzien, groot vrijstaand villa-wo..

Huis met trapgevel

Burghse Ring 12
Burgh Haamstede (Gemeente Schouwen Duiveland)
Huis met trapgevel, XVII, met linker zijbouw onder lessenaarsdak. Waterlijst, ontlastingsbogen, gebeeldhouwde steentjes, metselmozaïek in d..

Kerktoren

Burghse Ring 33
Burgh Haamstede (Gemeente Schouwen Duiveland)
Kerktoren. Bakstenen westtoren van een geleding, gelijktijdig met de kerk in XVII opgetrokken; vernieuwd na oorlogsverwoesting. Vooruitsprin..

Kaart & Routeplanner