Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Orangerie in Baarn

Tuin Park Landgoed

Amsterdamsestraatweg 1
3744AA Baarn
Utrecht

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Orangerie

Uit de eerste helft van de 19e eeuw daterende, negen vensterassen tellende orangerie, op een lage natuurstenen plint met geheel wit gepleisterde muren gebouwd in Empire-stijl onder met leien gedekte mansardekap met een driezijdige erker in het midden. De alleen aan de zuidzijde aangebrachte, hoge smalle dubbele deuren bezitten een a-symmetrische roedenverdeling en een geprofileerde omlijsting; bij de beide uiterste travee├źn zijn elk twee pilasters aangebracht; de overige gevels zijn blind; voorts een aangekapte aanbouw aan de achterzijde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46530
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Orangerie in Baarn

Paleis Soestdijk

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Koninklijk Paleis Soestdijk, gebouwd naar ontwerp van Maurits Post als Jachthuis voor de Koning Stadhouder Willem III in 1674. In 1816 onder..

Soestdijk

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 2 De PARKAANLEG van paleis Soestdijk is oorspronkelijk aangelegd in 1689 door Maurits Post. Hiervan zijn geen..

Soestdijk

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 8 Gietijzeren BRUG, gelegen aan de zuidwestzijde achter het Paleis Soestdijk, over een deel van de vijver aan..

Sportpaviljoen

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 13 Het SPORTPAVILJOEN is in 1937 ontworpen door de architecten J. de Bie Leuveling Tjeenk en A.J. van der Ste..

Brugleuningen

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 9 Twee cementrustieke BRUGLEUNINGEN, gebouwd omstreeks 1890 en gelegen voor het Wilhelminachalet. De brugleun..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)