Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wilhelminachalet in Soestdijk

Kasteel Buitenplaats

Speelhuisje Wilhelmina-Chalet Amsterdamsestraatweg 1 bij Paleis Soestdijk
3740AA Soestdijk (gemeente Baarn)
Utrecht

Bouwjaar: laatste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Wilhelminachalet

Uit drie bouwlichamen samengesteld speelhuisje, bijgenaamd het Wilhelmina-chalet opgetrokken in hout op een bakstenen voet onder flauwhellende zadeldaken met groot overstek en gesneden schoren en daklijsten met palmetten en pinakel in een voor het laatste kwart van de 19e eeuw kenmerkende chalet-stijl. Aan de wei-zijde (W.) een open veranda met stoepen, ajourhek en gesneden colonnetten; het hogere middendeel en het lage portaal voorzien van lat- en roosterwerk, gotiserende piedestals en vensters met a-symmetrische onderverdeling. Gemetselde schoorsteen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 46527
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wilhelminachalet in Soestdijk

Watertoren

Watertoren Amsterdamsestraatweg 1 bij Paleis Soestdijk
Soestdijk (Gemeente Baarn)
Uit het midden van de 19e eeuw daterende, cilindrische watertoren, in eclectische trant opgetrokken in baksteen op een natuurstenen plint, m..

Jachthuisje (Prins Hendrik)

Amsterdamsestraatweg 3
Baarn
Onderdeel 18. Jachthuisje. Omschrijving onderdeel 18 JACHTHUISJE behorende tot de historische buitenplaats Soestdijk. Het wit gepleisterde ..

Paleis Soestdijk

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 1. Hoofdgebouw. HOOFDGEBOUW (Paleis Soestdijk) van de historische buitenplaats Soestdijk. Op enige afstand van de Amsterdamsestr..

Historische tuin- en parkaanleg

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 2. Tuin- en Parkaanleg. HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Paleis Soestdijk. Inleiding. De vroegste..

Hekwerk met hardstenen en gietijzeren hekpijlers

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Onderdeel 3. Hekwerk met Hekpijlers. HEKWERK MET HEKPIJLERS behorende tot de historische buitenplaats Soestdijk. Aan de Amsterdamsestraatwe..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)