Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met lijstgevel met in de parterre getoogde vensters met sluitstenen, oorspronkelijke, gesneden deuren en in de kroonlijst triglyphen en metopen in Zutphen

Woonhuis

Zaadmarkt 99
7201DD Zutphen
Gelderland


Beschrijving van Pand met lijstgevel met in de parterre getoogde vensters met sluitstenen, oorspronkelijke, gesneden deuren en in de kroonlijst triglyphen en metopen

Pand met lijstgevel (ca.1850) met in de parterre getoogde vensters met sluitstenen, oorspronkelijke, gesneden deuren en in de kroonlijst triglyphen en metopen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41300
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met lijstgevel met in de parterre getoogde vensters met sluitstenen, oorspronkelijke, gesneden deuren en in de kroonlijst triglyphen en metopen in Zutphen

Huis onder dwars schilddak met eenvoudige lijstgevel waarin schuiframen

Zaadmarkt 97
Zutphen
Huis onder dwars schilddak met eenvoudige lijstgevel (XIXc), waarin schuiframen. Stoeppalen.

Bornhof

Oude Bornhof 2
Zutphen
Bornhof. In XIVa gesticht OUDELIEDENHUIS op een terrein tussen Zaadmarkt en Bornhovestraat. Vernieuwd XIXc met uitzondering van het hoofdgeb..

Dwarshuis deuromlijsting met verdiepte pilasters, bovenlicht en hoofdgestel

Zaadmarkt 95
Zutphen
Dwarshuis (XVI ?) onder hoog zadeldak tussen puntgevels. Gepleisterde gevel onder rechte lijst (XIX A), deuromlijsting met verdiepte pilaste..

Huis onder schilddak met dakvenster, voorzien van gebogen fronton en vleugelstukken

Zaadmarkt 98
Zutphen
Huis onder schilddak met dakvenster, voorzien van gebogen fronton en vleugelstukken. Gepleisterde gevel onder rechte lijst (XIX A).

Groot huis op de hoek van het Kerkstraatje

Zaadmarkt 100
Zutphen
Groot huis (XVI ?) op de hoek van het Kerkstraatje. Vijf vakken breed, hoog zadeldak tussen puntgevels, bekroond door hoekschoorstenen. Gepl..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)