Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ampsen: houten tuinprieel in Lochem

Tuin Park Landgoed

Laan Ampsen 8
7241NG Lochem
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Ampsen: houten tuinprieel

Ten zuidwesten van het huis tegen de gracht gelegen 19e-eeuws vijfzijdig HOUTEN TUINPRIEEL onder rieten kap, met de open driezijdige voorkant naar het huis gericht. De wanden van het prieel worden gevormd door ruwe houten balkjes in staand en liggend verband. Het basement van het prieel bestaat per zijde uit een rechthoekig veld met ruitvormig patroon van ruwe houten balkjes, waarvan de velden met identieke balkjes zijn dichtgezet. In de twee zijden die de ingangszijde flankeren zijn deze velden opengelaten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 405708
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ampsen: houten tuinprieel in Lochem

Ampsen: kasteel

Laan Ampsen 8
Lochem
HOOFDGEBOUW. Huis van twee verdiepingen met hoog omlopend schilddak met schoorstenen op de nok, met twee vooruitspringende zijvleugels aan d..

Ampsen: historische tuin- en parkaanleg bestaat uit drie delen

Laan Ampsen 8
Lochem
De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG bestaat uit drie delen:1. de classicistische rechthoekige aanleg van het voorplein, waarvan de 18e-eeuwse..

Ampsen: noordwestelijk bouwhuis

Laan Ampsen 8
Lochem
NOORDWESTELIJK BOUWHUIS. Langwerpig rechthoekig bakstenen bouwhuis onder een met grijze pannen gedekt schilddak, deels 18e- (en wellicht 17e..

Ampsen: rechtzijdig muurwerk

Laan Ampsen 8
Lochem
Rechtzijdig 18e- en 19e-eeuws MUURWERK rond de voormalige boomgaard en moestuin aan de noordwestzijde van het noordwestelijke bouwhuis, omlo..

Ampsen: mausoleum

Laan Ampsen 8
Lochem
Rechthoekig bakstenen MAUSOLEUM onder laag zadeldak, aan de voorzijde voorzien van een gevelopbouw in speklagen, die aan de zijkanten is voo..

Kaart & Routeplanner