Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nederlands Hervormde Kerk in Zevenaar

Kerkelijk Gebouw

Dokter Honigstraat 20
6901AP Zevenaar
Gelderland

Bouwjaar: 1658


Beschrijving van Nederlands Hervormde Kerk

Ned. Herv. Kerk. Zaalkerkje (blijkens jaartalankers in de westgevel 1658) met driezijdige sluiting en houten klokketorentje met slanke helmspits. Inventaris: Eiken kansel, 1659; eiken Avondmaalstafel, XVII. Overdadig gesneden orgelkas, in 1697 gemaakt door Conrad Ruprecht. In de kas in 1968 een nieuw instrument van Flentrop Orgelbouw geplaatst, dat buiten de bescherming valt. Klokkenstoel met gelui van twee klokken, waarvan een van P. van Trier, 1670, diam. 72 cm. en een moderne klok. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40423
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nederlands Hervormde Kerk in Zevenaar

Dwarshuisje

Weverstraat 11
Zevenaar
Dwarshuisje (XVII A) op de hoek van de Wittenburgerstraat. Zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen. In de gepleisterde voorgevel jaartala..

Huis Sevenaer: werkschuur

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving Het muurgedeelte ten noorden van de veeschuur wordt onderbroken door de houten achtergevel (verticale delen) van een WERKSCH..

Huis Sevenaer: muur met entreepartij

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving MUUR MET ENTREEPARTIJ, bestaande een 18de-eeuwse hoge muur met poort langs de Wittenburgstraat (XVI), in het verlengde (in zu..

Huis Sevenaer: dienstwoningen

Wittenburgstraat 7
Zevenaar
Omschrijving Twee aaneengesloten DIENSTWONINGEN, elk met een opkamer en kelder onder een gemeenschappelijk met Oud-Hollandse pannen gedekt..

Huis Sevenaer: veeschuur

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving VEESCHUUR, 1868; aan de Wittenburgstraat ten zuidwesten van het huis; grote bakstenen schuur op rechthoekige plattegrond; zad..

Kaart & Routeplanner