Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Lenteleven in Zeist

Kasteel Buitenplaats

Utrechtseweg 64
3704HE Zeist
Utrecht

(6 recensies)

Beschrijving van Lenteleven

LENTELEVEN. Neoclassicistisch LANDHUIS, witgepleisterd met vooruitspringende middenpartij, daklijst versierd met vazen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40391
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (6)

Lenteleven
5
Recensie door: ()
ik heb in de jaren 50-60 in kindertehuis lenteleven van het leger des heils gewoond. het hete toen al lenteleven wat anders wordt beweerd. ik heb het atijd al een prachtige villa gevonden. bezit foto jaren 50. groeten Wout Amsterdam.
Lenteleven
5
Recensie door: ()
Rond 1970 woonde ik ook in kindertehuis Lenteleven. Ik was pas 7 jaar dus ik weet alleen nog dat ik het heeeeel groot vond. Groetjes Joke.
Lenteleven
5
Recensie door: ()
Ik heb daar ook gewoond samen met mijn zus Diana ik was 9 en zij was 8 jaar oud.Wij kwamen daar in 1970. Groetjes Joke.
Lenteleven
5
Recensie door: ()
Was plm. 1 jaar toen ik hier geplaatst werd bij het leger des heils , kom graag in contact met Wout , misschien dat hij nog foto,s heeft waar ik ook nog op sta , heb uit mijn jeugd verder geen foto,s , was 4 jaar toen ik definitief geplaatst werd , mijn mail adres is jstalma@hotmail.nl p.s mijn geboortejaar is 1953 !
Lenteleven
3
Recensie door: ()
Kheb daar gewoond rond 1963, ik was 3 jaar. Onze moeder overleed, samen met een aantal broers en zussen. Een paar van ons wooonde in Utrecht op de Maliebaan. Rond mn 5 a 6 e jaar hertrouwde onze vader, toen gingen wij weer naar huis. Herinner mij nog zuster Madeleine, die was heel lief. En de grote zaal met allemaal bedjes op een rij.
Lenteleven
1
Recensie door: ()
ik heb er gewoond vanaf 1975 ben nu opzoek naar mensen die daar ook hebben gezeten
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Lenteleven in Zeist

Grafmonument van L.F. de Bruyn

Utrechtseweg 60
Zeist
Inleiding In 1853 werd door het bestuur van de rooms-katholieke St. Joseph parochie te Zeist een begraafplaats aangelegd achter de uit 1846..

boerderij

Kroostweg 7
Zeist
Omschrijving onderdeel 3. BOERDERIJ behorende tot de historische buitenplaats de Brink. Ten oosten van het hoofdgebouw, op de grens van par..

Veldheim

Utrechtseweg 69
Zeist
Inleiding Buitenplaats Veldheim, bestaande uit een landhuis gebouwd in 1908-1909 in opdracht van burgemeester C.J. Clotterbooke Patijn van ..

kasteel buitenplaats

Utrechtseweg 82
Zeist
Omschrijving onderdeel 1. HOOFDGEBOUW (De Brink). Exterieur ALGEMEEN: Het witgepleisterde landhuis dateert uit 1856 en is opgetrokken i..

tuin park landgoed

Utrechtseweg 82
Zeist
Omschrijving onderdeel 2. HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de historische buitenplaats De Brink. Parkaanleg in landschapsstijl..

Kaart & Routeplanner