Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Waterpomp in Zaltbommel

Overig

Hardstenen pomp a/d Tolstraat
5300AA Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: midden 19e eeuw

(1 recensie)

Beschrijving van Waterpomp

Hardstenen POMP met gebeeldhouwde siervaas in Lod XIV-vormen bekroond, midden 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40263
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Waterpomp
3
Recensie door: ()
Een stukje verderop in de Gamersche straat in Zaltbommel staat er ook 1 net dezelfde kenmerken. Deze vind ik echter niet in de monumenten lijst terug
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Waterpomp in Zaltbommel

Stadhuis

Markt 12
Zaltbommel
Stadhuis. Rechthoekig, bakstenen gebouw, opgetrokken tussen 1760 en 1763 naar ontwerp van Anthony Viervant te Arnhem, bestaande uit een sout..

Pand op de hoek van de Tolstraat, verdieping en schilddak.

Gamerschestraat 2
Zaltbommel
Een 15e- of 16e eeuws pand op de hoek van de Tolstraat. Verdieping en schilddak. De gepleisterde zijgevel heeft boven de eerste vier venster..

Pand met verdieping en hoog schilddak, waarin dakvenster met hoofdgestel

Markt 10
Zaltbommel
Pand met verdieping en hoog schilddak, waarin dakvenster met hoofdgestel. De gevel is vernieuwd in quasi-18e eeuwse stijl in 1925. Links een..

Pand op L-vormige plattegrond, met aan de voorzijde een gepleisterde lijstgevel van midden 19e-eeuws karakter. In de verdieping vensters met zesruitss ..

Gamerschestraat 4
Zaltbommel
Pand op L-vormige plattegrond, met aan de voorzijde een gepleisterde lijstgevel van midden 19e eeuws karakter. In de verdieping vensters met..

De Blauwe Fles

Markt 6
Zaltbommel
Pand met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de Markt. De gepleisterde gevel is afgedekt door een houten kroonlijst en heeft in de verdie..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)