Siet U Selfs in Heeg

It Eilân 1
8621CR Heeg (gemeente Súdwest Fryslân)

Bouwjaar: 1782 (aanbouwen jonger)

(10 recensies)

Beschrijving van Siet U Selfs

Aan het water gelegen eenvoudige woning onder schilddak met hoekschoorstenen; zesruitsvensters; rijk met snijwerk versierde dakkapel waarin opschrift "Siet U zelfs". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Recensies en ervaringen (10)

Siet U Selfs
5
Recensie door: ()
Met veel plezier genieten wij dagelijks van dit pand met uitzicht op het dorp Heeg. In de zomer varen er vele bootjes langs, en in de winter als er ijs ligt is het erg gezellig met de ijspret! Het is plezierig wonen in het pand Siet U selfs. Siet U selfs betekend dat het huis hem zelf in het water ziet.
Siet U Selfs
5
Recensie door: ()
leuk mem gr gerard
Siet U Selfs
5
Recensie door: ()
Ik woon hier ook met veel plezier!
Siet U Selfs
1
Recensie door: ()
Vooral in de zomer is het prachtig toeven aan 't Eilan 1 in Heeg gr gerard
Siet U Selfs
5
Recensie door: ()
Vooral met de ijspret is het genieten! Prachtig, iedereen die dan plezier heeft!
Siet U Selfs
5
Recensie door: ()
Ik kijk nu alweer uit naar de volgende editie van Heechspanning! Lekker genieten aan het water met een koud pilsje in de hand. Gelukkig zonder de heer Lars Palijama. Vriendelijke groet en tot hemelvaart
Siet U Selfs
5
Recensie door: ()
Heechspanning was echt geweldig! Vooral dat iedereen zwemmend de Aldwal binnen wou komen. Geweldig! Dit maakt Heeg zo mooi in een huis dat zichzelf in het water ziet.
Siet U Selfs
5
Recensie door: ()
In verband met de naam van dit huis: Zoals bekend; hier heeft Anne Wiegers Visser gewoond. Hij was de broer van Jan Wiegers Visser die een voorouder van mijn man was. De naam "Siet U selfs" heeft betrekking op een bijbeltekst want hij was een geloofsgezind mens. Het verwijst hoogstwaarschijnlijk naar Galaten 6:4 en betekent vrijvertaald "oordeel niet, vergelijk je niet met anderen maar kijk eerst naar je zelf".
Siet U Selfs
1
Recensie door: ()
Helaas wordt er vooral in de weekenden ernstige geluidshinder veroorzaakt met daarbij felle lichten die op onze gasten schenen. Heel Heeg heeft er last van met vriendelijke groet Lars
Siet U Selfs
5
Recensie door: ()
Geweldig huis! Het zou erg jammer zijn als het tegen de vlakte zou moeten. Want je weet het maar nooit in Heeg. Gelukkig woon ik in Joure.