Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij waarvan het smalle, hoge voorhuis nog resteert, destijds behorend tot het kasteel Ter Weer, met later aangebouwd bedrijfsgedeelte in Wassenaar

Boerderij

Deijlerweg 153
2241AE Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij waarvan het smalle, hoge voorhuis nog resteert, destijds behorend tot het kasteel Ter Weer, met later aangebouwd bedrijfsgedeelte

In oorsprong mogelijk 17e eeuwse BOERDERIJ waarvan het smalle, hoge voorhuis nog resteert, destijds behorend tot het kasteel Ter Weer, met later aangebouwd bedrijfsgedeelte. Voorhuis onder hoogopgaand rieten zadeldak tussen puntgevel met vlechtingen en staafankers; rechts onderkelderd, de kelder voorzien van een tongewelf en getoogde vensters met diefijzers; de opkamer bevat in de rechterzijgevel twee twaalfruitsvensters en een T-venster aan de voorzijde; de voorgevel is verder voorzien van schuifvensters zonder roedenverdeling met daarboven ontlastingsboogjes en twee vensters in de top; de linkerzijgevel bevat voorts drie schuifvensters en twee steunberen. Inwendig zware balken met geprofileerde sleutelstukken. Lager aangebouwd gedeelte onder pannen zadeldak met wolfeind aan achterzijde, rechts goot op klossen. Te linkerzijde aangebouwd stookhut onder pannen lessenaarsdak en een houten karnhuis onder pannen tentdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38358
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij waarvan het smalle, hoge voorhuis nog resteert, destijds behorend tot het kasteel Ter Weer, met later aangebouwd bedrijfsgedeelte in Wassenaar

Zuydwijk: tuinmanswoning

Rijksstraatweg 249
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 9: TUINMANSWONING. Inleiding De in 1912 door de architect H.T. Mojet ontworpen TUINMANSWONING (9) is uitgevoerd doo..

Boerderij "Zuidhof"

Rijksstraatweg 269
Wassenaar
Boerderij "Zuidhof", dwarshuis met een topgevel opzij en aan voorzijde. Opkamer, halve luiken, Tudorboog; opzij klein glas in lood raampje. ..

Zuydwijk: druivenkas

Rijksstraatweg 225
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 5: DRUIVENKAS. Inleiding In de ten noordoosten van het voorplein gelegen moestuin, die doorsneden wordt door een na..

Zuydwijk: brugboog

Rijksstraatweg 225
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 6: BRUG. Inleiding De Middeleeuwse entree van de noordoost-zuidwest lopende oprijlaan naar het voorplein van het ve..

Zuydwijk: pachtboerderij met schuur

Rijksstraatweg 225
Wassenaar
Omschrijving onderdeel 10: PACHTBOERDERIJ met SCHUUR. Inleiding In opdracht van de toenmalige eigenaar van Zuydwijk is in 1907 door de uit..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)