Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Lunet in Vught

Militair Object

St.- Michielsgestelseweg Lunet 8
5260AA Vught
Noord Brabant


Beschrijving van Lunet

Een lunet behorend tot het verschanste kamp te Vught aangelegd in opdracht van Koning Willem II; gesitueerd op particulier terrein bij "Villa Elza". Begrensd aan Noord-West-en Zuidzijde door een fraaie gracht, aan de Oostzijde door de rivier de Dommel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38169
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Lunet in Vught

Schuif van de Bossche Sloot

Gementweg Ongenummerd
Vught
Inleiding Op de aansluiting van de Bossche-Sloot op het Drongelens Kanaal, nabij Cromvoirt gelegen SCHUIF, als voormalige uitwateringssluis..

Kamp Vught: appèlplaats

Lunettenlaan 102
Vught
Inleiding De APPèLPLAATS behorend bij het complex van het voormalige concentratiekamp Vught ligt aan de zuidelijke zijde van het eigenlijk..

Kamp Vught: kazerne

Lunettenlaan 201
Vught
Inleiding De voormalige KAZERNE, behorend bij het concentratiekamp Vught, is gelegen ten oosten van de Lunettenlaan, langs de noordzijde va..

Fusilladeplaats

Lunet 1, 2, en 3 op Vughtse heide
Vught
Een drietal lunetten behorende tot het zogenaamde verschanste kamp te Vught aangelegd in opdracht van Koning Willem II; gelegen op de Vughts..

Kamp Vught: officiersmess

Lunettenlaan 102
Vught
Inleiding De OFFICIERSMESS behorend bij het complex van het voormalige concentratiekamp Vught is gelegen op het SS-terrein aan de zuidelijk..

Kaart & Routeplanner