Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nederlands Hervormde Kerk in Vught

Kerkelijk Gebouw

Helvoirtseweg 5
5261CA Vught
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1500


Beschrijving van Nederlands Hervormde Kerk

N.H.Kerk. Bestaande uit het koor en de verlaagde dwarsarmen van een in 1819 gesloopte, oorspronkelijk met de nu losstaande toren verbonden laatgotische kruiskerk. Opgetrokken uit baksteen met banden van tufsteen en voorzien van steunberen, omstreeks 1500. In de buitenmuur van het koor zeven natuurstenen reliefs in renaissance schelpnissen. Preekstoel op balustervoet, met koperen lezenaar, uit de eerste helft van de 17e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38158
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nederlands Hervormde Kerk in Vught

Toren van de Sint Lambertuskerk

Helvoirtseweg 7
Vught
Toren der Ned.Herv.Kerk. Vierkante bakstenen toren van drie geledingen met haakse steunberen, de baksteen afgewisseld met lagen tufsteen. Bo..

Zionsburg: historische tuin- en parkaanleg

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 2 HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG; parkaanleg in rijpe landschapsstijl uit omstreeks 1900, waarin enkele onderdele..

Zionsburg: koetshuis met garage

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 3 KOETSHUIS MET GARAGE; in rijke Vlaamse Neorenaissance stijl in rode baksteen met natuurstenen speklagen opgetro..

Zionsburg: druivenkas

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 4 DRUIVENKAS; aan de zuidzijde van de moestuin opgetrokken grote druivenkas uit ca. 1900 met verhoogd middenstuk en..

Zionsburg: parkbrug

Taalstraat 151
Vught
Omschrijving onderdeel 5 PARKBRUG; in ijzer uitgevoerde rondboogbrug met houten plankier. De brug werd omstreeks 1900 over de waterarm van..

Kaart & Routeplanner