Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Hoen in Voorst

Boerderij

Hoenweg 9
7383RZ Voorst
Gelderland

Bouwjaar: 1667


Beschrijving van Het Hoen

Hoeve "'t Hoen". Boerderij met dwars op de stal gebouwd woonhuis en grote stenen schuur naast de stal. Het woongedeelte is gepleisterd, heeft jaartalankers 1766, die in hun oorspronkelijke volgorde 1667 te zien gaven, een schilddak en een gesneden 19e eeuwse deur. Stal en schuur hebben rieten wolfdaken en getoogde deeldeuren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 38036
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Hoen in Voorst

Sinderen

Voorsterklei 9
Voorst
Op het gedeeltelijk nog omgrachte emplacement van het voormalige Huis Sinderen een gepleisterde boerderij van vroeg 19e eeuws karakter met s..

De Keizershof

Keizershofweg 3
Voorst
18e eeuwse boerderij met hoge puntgevel, waarin vlechtingen en vensters met schuiframen en luiken. Stal onder rieten wolfdak.

Nederlands hervormde kerk

Schoolstraat 16
Voorst
Ned. Herv. Kerk. Geheel met tufsteen beklede, 15e eeuwse dorpskerk, bestaande uit een driebeukige pseudobasilicaal schip en een eenbeukig, 3..

Toren der hervormde kerk

Schoolstraat 16
Voorst
Toren der Herv. Kerk. Romaans tufstenen bouwwerk uit de 12e eeuw, versierd met rondboog-spaarvelden, lisenen en boogfriezen. In de klokkever..

Groot-Oerink

Kerkstraat 29
Voorst
Laat 19e eeuwse boerderij van het traditionele, T-vormige type, van groot belang door de ligging ten noorde van de Herv. Kerk. Woongedeelte ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)