Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bastion VII in Gorinchem

Militair Object

Altenawal 4
4201AS Gorinchem
Zuid Holland


Beschrijving van Bastion VII

12. BASTION VII. (Altenawal bij 4)Onregelmatig gevormd vol bastion met: - begrenzing aan de zijde van het voorliggend open water (Merwede) op de waterlijn. Dit complexdeel wordt voor wat betreft het noordelijk deel van perceel nr 4260 aan de westzijde als volgt begrensd: van de grens met perceel nr 4261 tot 95 meter ten zuiden daarvan op een afstand van 25 meter van de oostelijke begrenzing van perceel nr 4260. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 365891
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bastion VII in Gorinchem

Courtine VII-VIII

Lombardstraat 15
Gorinchem
13. COURTINE VII-VIII MET DALEMPOORT. (Lombardstraat t/o 15)Gebroken courtine met: - nabij bastion VIII de Dalempoort, een rechthoekig poor..

Dalempoort

Dalemwal 25
Gorinchem
Dalempoort. Rechthoekig bouwwerk, gedekt door een tentdak met koepeltorentje (ca.1600), in de Zuid-Oosthoek van het stadje. De poortdoorgang..

Huis met tot tuitgevel gewijzigde trapgevel met natuurstenen banden, geblokte ontlastingsbogen met sluitstenen, waarop puttokopjes, geprofileerde wate ..

Kalkhaven 70
Gorinchem
Huis met tot tuitgevel gewijzigde trapgevel met natuurstenen banden, geblokte ontlastingsbogen met sluitstenen, waarop puttokopjes, geprofil..

Huis met gepleisterde lijstgevel

Dalemstraat 68
Gorinchem
Huis met gepleisterde lijstgevel uit XIX A met aan de achterzijde puntgevel met ontlastingsbogen (XVII).

Tot tuitgevel gewijzigde trapgevel met geblokte ontlastingsbogen, sierankers en cartouche boven de puibalk met jaartal

Robberstraat 8
Gorinchem
Tot tuitgevel gewijzigde trapgevel met geblokte ontlastingsbogen, sierankers en cartouche boven de puibalk met jaartal 1615.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)