Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nederlands Hervormde Kerk in Urk

Kerkelijk Gebouw

Wijk 3 96
8321GB Urk
Flevoland

Bouwjaar: 1786


Beschrijving van Nederlands Hervormde Kerk

Nederlands Hervormde kerk. Driebeukig rechtgesloten bakstenen GEBOUW; zadeldak; onversneden steunberen, rondboogvensters. Aan de noordzijde een ingang met zandstenen omlijsting waarboven een viertal wapens en opschrift betreffende de herbouw 1786. Inwendig houten tongewelf en zuilen. Preekstoel XVII d, bord met namen der predikanten, scheepje XVIII, twee koperen kronen. Eén-klaviers orgel met aangehangen pedaal, in 1901 gemaakt door L. van Dam en Zonen uit Leeuwarden. Het instrument is oorspronkelijk gemaakt voor de Hervormde Kerk te Munnikenburen. Gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 35882
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nederlands Hervormde Kerk in Urk

Toren Nederlands Hervormde Kerk

Wijk 4 1
Urk
TOREN der Hervormde kerk. Zware toren, waarvan de vijf zijden door geblokte bakstenen lisenen worden afgesloten; boven de kroonlijst die het..

Pand onder zadeldak

Wijk 4 68
Urk
PAND onder zadeldak. Houten puntgevel beschietingen met "viensters" en makelaars aan voor- en achtergevel, die tevens in hun benedenmuren ge..

Pand onder zadeldak

Wijk 4 99
Urk
PAND onder zadeldak. Voorgevel met houten topgevel beschieting, makelaar en "vienster". Voor- en zijgevel gesausd, geteerde plint. XIX A.

Eben Haezerkerk

Wijk 4 101
Urk
Inleiding De KERK van de Vrije Gereformeerde Gemeente is in 1895 gebouwd als Christelijk Gereformeerde kerk. Het eenbeukige, in een sobere,..

Vuurtoren van Urk

Wijk 3 80
Urk
Uit 1844 daterende, ronde, bakstenen VUURTOREN naar ontwerp van J. Valk; gebouwd op fundament van uit 1617 daterende vuurtoren. De toren is..

Kaart & Routeplanner


Foto's (21)

Alle 21 foto's weergeven