Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Terrein waarin de overblijfselen van de uit 1224-1798 daterende Munsterabdij en vermoedelijk sporen van bewoning uit de Late Middeleeuwen in Roermond

Archeologie


6040AA Roermond
Limburg

Bouwjaar: Late Middeleeuwen


Beschrijving van Terrein waarin de overblijfselen van de uit 1224-1798 daterende Munsterabdij en vermoedelijk sporen van bewoning uit de Late Middeleeuwen

Terrein waarin de overblijfselen van de uit 1224-1798 daterende Munsterabdij en vermoedelijk sporen van bewoning uit de Late Middeleeuwen. Datering: de Late Middeleeuwen. Het monument is van algemeen belang wegens zijn betekenis voor de wetenschap en de cultuurhistorie. Gedeeltelijke bescherming, zie bijlage A. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 341342
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:22:01.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Terrein waarin de overblijfselen van de uit 1224-1798 daterende Munsterabdij en vermoedelijk sporen van bewoning uit de Late Middeleeuwen in Roermond

Munsterkerk

Abdijhof 1
Roermond
Munsterkerk. Laatromaanse basiliek met klaverbladvormige oostelijk partij en een westbouw, gerestaureerd door P.J.H. Cuypers. Inwendig praal..

Rectoraat met vrije bovenwoning

Graaf Gerardstraat 1
Roermond
Inleiding Het RECTORAAT met VRIJE BOVENWONING is gelegen naast de Munsterkerk tussen het Munsterplein en de Abdijhof, het voormalige kazern..

Muziekkoepel/Kiosk

Muziekkoepel a/h Munsterplein
Roermond
Uit 1888 daterende, naar ontwerp van Dr P.J.H.Cuypers gebouwde, 12-zijdige muziekkoepel (kiosk) in eclectische trant. Gecementeerde, in baks..

Huis met schilddak en gepleisterde lijstgevels

Munsterplein 17
Roermond
Huis met schilddak en gepleisterde lijstgevels, XIX.

Winkel en poort met bovenwoningen

Abdijhof 6
Roermond
Inleiding De WINKEL en POORT met BOVENWONINGEN zijn gelegen tussen de Hamstraat en de Abdijhof, het voormalige kazerneterrein in het centru..

Kaart & Routeplanner