Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dijkboerderij (T-huis) in Rijswijk (NB)

Boerderij

Maasdijk 51
4284VC Rijswijk (NB) (gemeente Woudrichem)
Noord Brabant

Bouwjaar: vroeg 19e eeuw


Beschrijving van Dijkboerderij (T-huis)

Waarschijnlijk vroeg 19e eeuwse dijkboerderij (T-huis), waarvan het schuurgedeelte aan het eind van de 19e eeuw ten dele is vervangen door een grote, hoge dwarsdeelschuur onder met riet gedekt zadeldak met wolfeind aan de achterzijde. Het voorhuis onder met riet gedekt wolfdak en het tussenlid onder met riet gedekt zadeldak zijn gebosseerd gepleisterd. In het voorhuis 4- en 6-ruitsschuifvensters ten dele met luiken, in het tussenlid 4-ruitsschuifvensters met luiken en enige vernieuwde vensters en in de schuur rondboog stalvensters van gietijzer, halfronde zoldervensters in geveltop, deur afgedekt met gemetselde korfboog, grote rechtgesloten deeldeuren met daarnaast recent aangebrachte lagere deeldeuren en deur met halfrond gietijzeren bovenlicht. Fraai bouwwerk van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 334696
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dijkboerderij (T-huis) in Rijswijk (NB)

Het Slotje

Rijswijksesteeg 8
Rijswijk (NB) (Gemeente Woudrichem)
"Het Slotje": in herenhuis veranderd omgracht kasteeltje van twee beuken, met evenwijdige zadeldaken.

Boerderij van het Altenase type onder rieten kap

Maasdijk 23
Rijswijk (NB) (Gemeente Woudrichem)
Boerderij van het Altenase type onder rieten kap.

Dijkboerderijtje onder met riet gedekt zadeldak met wolfeinden. Witgeverfde voorgevel waarin vensters met luiken en 12-ruitsschuiframen. Geveltop aan ..

Maasdijk 27
Giessen (Gemeente Woudrichem)
Dijkboerderijtje uit de eerste helft 19e eeuw onder met riet gedekt zadeldak met wolfeinden. Witgeverfde voorgevel waarin vensters met luike..

Slot Loevestein

Loevestein 1
Poederoijen (Gemeente Zaltbommel)
Slot Loevestein. Omstreeks 1360 bij het punt, waar Maas en Waal samenkomen gesticht omgracht kasteel, waarvan de woonvleugel aan de oostzijd..

Kazematten

Rijkswal (bij)
Woudrichem
Inleiding. MAGAZIJN B ligt in een bocht van de Rijkswal en is met aarde bedekt en met gras begroeid. Op het object een schoorsteen en een r..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)