Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grenspaal in het plantsoen Vlaardingerdijk, einde Korte Haven zich bevindende op het grondgebied van de gemeente Schiedam, doch eigendom van het Hoogheemraadschap Delfland en Schieland in Schiedam

Overig

Nieuwe Haven 305
3117AD Schiedam
Zuid Holland


Beschrijving van Grenspaal in het plantsoen Vlaardingerdijk, einde Korte Haven zich bevindende op het grondgebied van de gemeente Schiedam, doch eigendom van het Hoogheemraadschap Delfland en Schieland

Grenspaal in het plantsoen Vlaardingerdijk, einde Korte Haven zich bevindende op het grondgebied van de gemeente Schiedam, doch eigendom van het Hoogheemraadschap Delfland en Schieland. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33296
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grenspaal in het plantsoen Vlaardingerdijk, einde Korte Haven zich bevindende op het grondgebied van de gemeente Schiedam, doch eigendom van het Hoogheemraadschap Delfland en Schieland in Schiedam

De Drie Koornbloemen

Vellevest 3
Schiedam
"De drie koornbloemen". Monumentale, bakstenen stellingmolen met zeer hoge, conische romp. Aan de oostzijde mooie gevelsteen met opschrift e..

Stadstimmerwerf

Korte Haven 135
Schiedam
Stadstimmerwerf, hoek Westvest. Langgerekt, 18e eeuws gebouw, bestaande uit twee bakstenen vleugels met lage verdieping en schilddaken. In h..

Thans gemeentearchief Statig hoog pand, uit twee koopmanshuizen onder een dak bestaande. Parterre, drie verdiepingen en zadeldak. Elk huis is drie ven ..

Korte Haven 131A
Schiedam
Thans gemeentearchief Statig hoog pand, uit twee koopmanshuizen onder een dak bestaande. Parterre, drie verdiepingen en zadeldak. Elk huis i..

Dwarshuis met verdieping, hoog schilddak en gepleisterde lijstgevel van vroeg 19e-eeuws karakter

Korte Haven 44
Schiedam
Dwarshuis (XVIII) met verdieping, hoog schilddak en gepleisterde lijstgevel van vroeg 19e eeuws karakter.

Koopmanshuis van parterre en twee verdiepingen met zadeldak

Korte Haven 129
Schiedam
Koopmanshuis van parterre en twee verdiepingen met zadeldak. Eenvoudige lijstgevel (XIXa) met beneden rechte deuromlijsting, versierd met co..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)