Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monumentaal herenhuis van vijf vensterassen en met dwars schilddak in Schiedam

Woonhuis

Tuinlaan 58
3111AW Schiedam
Zuid Holland


Beschrijving van Monumentaal herenhuis van vijf vensterassen en met dwars schilddak

Monumentaal HERENHUIS van vijf vensterassen en met dwars schilddak. Bakstenen Lodewijk XVI-lijstgevel met brede middenrisaliet, bekroond door een gebeeldhouwd fronton, gebosseerde natuurstenen omlijsting van deur en bovenvenster met hoofdgestellen op rijk uitgevoerde consoles. Oorspronkelijke dubbele deur met gesneden kalf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33285
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Monumentaal herenhuis van vijf vensterassen en met dwars schilddak in Schiedam

Herenhuis met lijstgevel, bestaande uit een terugliggend gedeelte en twee hoekrisalieten, waarin natuurstenen deuromlijstingen

Tuinlaan 52
Schiedam
HERENHUIS (midden XIX) met lijstgevel, bestaande uit een terugliggend gedeelte en twee hoekrisalieten, waarin natuurstenen deuromlijstingen.

Herenhuis met gepleisterde lijstgevel in Lod. XVI-trant

Tuinlaan 50
Schiedam
HERENHUIS met gepleisterde lijstgevel in Lod. XVI-trant. Hardstenen plint en vensterdorpels, middenrisaliet met deuromlijsting, versierd met..

Koopmanshuis met sobere empire lijstgevel

Lange Nieuwstraat 101
Schiedam
Monumentaal KOOPMANSHUIS (midden XIX) met sobere empire lijstgevel. In natuursteen gebosseerde parterre, waarin links deuromlijsting met pil..

De Nederlanden: woningen

Lange Nieuwstraat 103
Schiedam
Inleiding Rij van twee maal drie WOONHUIZEN, deel uitmakend van het complex van het distilleerderij-handelsentrepot "De Nederlanden", gebo..

De Nederlanden: pakhuizen

Lange Nieuwstraat 109
Schiedam
Inleiding PAKHUIZEN, onderdeel van het complex distilleerderij-handelsentrepot "De Nederlanden", gebouwd in 1851 in een utilitaire en Ecl..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)