Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok etagewoningen uit het midden der vorige eeuw ter breedte van zes vensterassen en ter hoogte van parterre met twee verdiepingen in Schiedam

Woonhuis

Lange Nieuwstraat 117
3111AE Schiedam
Zuid Holland


Beschrijving van Blok etagewoningen uit het midden der vorige eeuw ter breedte van zes vensterassen en ter hoogte van parterre met twee verdiepingen

Blok etagewoningen uit het midden der vorige eeuw ter breedte van zes vensterassen en ter hoogte van parterre met twee verdiepingen. Twee schilddaken, haaks op de straatas. De strak opgevatte lijstgevel heeft tegen de parterre een natuurstenen bekleding, afgesloten door een geprofileerde waterlijst. De verdiepingsvensters hebben houten, geprofileerde omlijstingen met oren. Kroonlijst met eenvoudige consoles. De vensters hebben alle de oorspronkelijke zesruitsschuiframen bewaard. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33249
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok etagewoningen uit het midden der vorige eeuw ter breedte van zes vensterassen en ter hoogte van parterre met twee verdiepingen in Schiedam

De Nederlanden: pakhuizen

Lange Nieuwstraat 109
Schiedam
Inleiding PAKHUIZEN, onderdeel van het complex distilleerderij-handelsentrepot "De Nederlanden", gebouwd in 1851 in een utilitaire en Ecl..

De Nederlanden: poortgebouw

Lange Nieuwstraat 109
Schiedam
Inleiding POORTGEBOUW, deel uitmakend van het complex distilleerderij-handelsentrepot "De Nederlanden", gebouwd in 1851 in Eclectische tra..

De Nederlanden: woningen

Lange Nieuwstraat 103
Schiedam
Inleiding Rij van twee maal drie WOONHUIZEN, deel uitmakend van het complex van het distilleerderij-handelsentrepot "De Nederlanden", gebo..

Koopmanshuis met sobere empire lijstgevel

Lange Nieuwstraat 101
Schiedam
Monumentaal KOOPMANSHUIS (midden XIX) met sobere empire lijstgevel. In natuursteen gebosseerde parterre, waarin links deuromlijsting met pil..

Monumentaal herenhuis van vijf vensterassen en met dwars schilddak

Tuinlaan 58
Schiedam
Monumentaal HERENHUIS van vijf vensterassen en met dwars schilddak. Bakstenen Lodewijk XVI-lijstgevel met brede middenrisaliet, bekroond doo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)