Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Villa-achtige woning met verdieping onder samenstel van zadel- en schilddaken, opgetrokken in baksteen, afgewisseld met gele ijsselsteenbanden in Rotterdam

Woonhuis

Rijnwaterstraat 10
3063HC Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste kwart 19e eeuw 1875 laatste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Villa-achtige woning met verdieping onder samenstel van zadel- en schilddaken, opgetrokken in baksteen, afgewisseld met gele ijsselsteenbanden

Uit het laatste kwart der 19e eeuw daterende villa-achtige woning met verdieping onder samenstel van zadel- en schilddaken, opgetrokken in baksteen, afgewisseld met gele ijsselsteenbanden. Cordonlijst tussen de verdiepingen. Op de beganegrond halfrond afgesloten vensters met eenvoudige omlijsting. Op de verdieping schuifvensters met zesruitsbovenlichten. Twee hoekschoorstenen met smeedijzeren bekroning. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32915
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Villa-achtige woning met verdieping onder samenstel van zadel- en schilddaken, opgetrokken in baksteen, afgewisseld met gele ijsselsteenbanden in Rotterdam

Laboratorium

Watertorenweg 160
Rotterdam
Laboratorium. Eenvoudig, uit het eerste kwart dezer eeuw daterend gebouw, bestaande uit een verhoogde middenpartij onder pannen zadeldak en ..

Pompstationgebouw met machinekamer en ketelhuis

Watertorenweg 160
Rotterdam
POMPSTATIONSGEBOUW met machinekamer en ketelhuis. In 1884-88 in eclectische trant gebouwd complex, in 1895 uitgebreid, met twee uitstekende..

Watertoren

Watertorenweg 180/2
Rotterdam
WATERTOREN. Naar ontwerp van C.B. van der Tak in eclectische trant, met op Romaanse en oriƫntaalse bouwkunst geinspireerde motieven, gebouw..

Boerderij "In den Rustwat" met gevelsteen, doch van 17e-eeuwse uiterlijk

Honingerdijk 96
Rotterdam
Boerderij "In den Rustwat" met gevelsteen 1597, doch van 17e eeuwse uiterlijk. Verplaatst en in de oude vormen herbouwd in 1960.

Villa Trompenburg

Honingerdijk 80
Rotterdam
Omschrijving stalgebouw Honingerdijk 70. Omschrijving: STALGEBOUW in sobere Chalet-stijl uit circa 1880/1890, deel uitmakend van het compl..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)