Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koopmanshuis, met eenvoudige lijstgevel, waarvan de houten kroonlijst triglyphen en metopen bezit. Hardstenen onderpui, gebosseerd, met getoogd middenvenster, in welks geprofileerde omlijsting een geb .. in Rotterdam

Woonhuis

Wijnhaven 21
3011WH Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Koopmanshuis, met eenvoudige lijstgevel, waarvan de houten kroonlijst triglyphen en metopen bezit. Hardstenen onderpui, gebosseerd, met getoogd middenvenster, in welks geprofileerde omlijsting een geb ..

Koopmanshuis, 18e eeuw, met eenvoudige lijstgevel, waarvan de houten kroonlijst triglyphen en metopen bezit. Hardstenen onderpui, gebosseerd, met getoogd middenvenster, in welks geprofileerde omlijsting een gebeeldhouwde sluitsteen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32850
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koopmanshuis, met eenvoudige lijstgevel, waarvan de houten kroonlijst triglyphen en metopen bezit. Hardstenen onderpui, gebosseerd, met getoogd middenvenster, in welks geprofileerde omlijsting een geb .. in Rotterdam

Koopmanshuis met gepleisterde lijstgevel en hardstenen onderpui. 18e-eeuws; gevel van karakter

Wijnhaven 15
Rotterdam
Koopmanshuis met gepleisterde lijstgevel en hardstenen onderpui. 18e eeuws; gevel van karakter derde kwart 19e eeuw.

Koopmanshuis, doorlopend naar Wijnstraat 14, met eenvoudige gevel, afgesloten door een houten kroonlijst met triglyphen en metopen

Wijnhaven 13
Rotterdam
Koopmanshuis, doorlopend naar Wijnstraat 14, 18e eeuw, met eenvoudige gevel, afgesloten door een houten kroonlijst met triglyphen en metopen..

Witte Huis

Wijnhaven 3
Rotterdam
Aan drie zijden geheel vrijstaand, hoog kantorengebouw, genaamd HET WITTE HUIS ten behoeve van de gelijknamige NV gebouwd in 1897-'98 naar o..

Spanjaardsbrug

Spaansekade 100
Rotterdam
Inleiding: Op waterkracht werkende BASCULEBRUG over het Haringvliet, gebouwd in 1885 naar ontwerp van G.J. de Jongh, ter vervanging van de ..

Voormalig bankgebouw Mees & Hope

Blaak 10
Rotterdam
INLEIDING: Markant BANKGEBOUW, tussen 1930 en 1934 gebouwd in traditionalistische trant naar ontwerp van A.J. Kropholler en A.A. Nieuwenhui..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)